Párbeszéd: Túlárazott presztízsberuházás az új Miniszterelnökség

2019. január 02. 13:17

V. Naszályi Márta szerint a környékbeli lakosok félnek, és teljes a bizonytalanság a kerületben.

2019. január 02. 13:17

A Párbeszéd szerint urizálás, túlárazott presztízsberuházás a Miniszterelnökségnek a budai Várban kialakított irodája. Tordai Bence élőben közvetítette, ahogyan V. Naszályi Mártával körbesétálják a Vár környékét. Tordai párttársával kapcsolatban megjegyezte: „ha minden jól megy, akkor egy év múlva az I. kerület polgármestere lesz közös ellenzéki támogatással".  

A Népszava beszámolója szerint a Párbeszéd által szervezett eseményre tíz aktivista ment el, miközben közel kétszáz rendőr vonult ki a Várba, a Karmelita kolostor környékére.

V. Naszályi Márta, a Párbeszéd fővárosi képviselője szerdán sajtótájékoztatón azt mondta, a kormányhivatalok várba költöztetése nem más, „mint monarchista restauráció", a „Horthy-rendszer lemásolása és restaurálása". A Várnak nincs szüksége arra, hogy a kormányzat presztízst adjon neki, Orbán Viktor kormányzatának van szüksége arra, hogy a budai Vár presztízsét magáénak mondhassa, „mert a saját legitimitásában sem biztos" – értékelt.

Az ellenzéki politikus szerint a Vár életét meg fogja bénítani a kormányzat odaköltözése, hiszen az oda vezető három út már most is túlzsúfolt.

V. Naszályi Márta úgy vélte, a kormány megteremtette „azt a jogszabályi környezetet, amely alapján egyik napról a másikra elvehetik bárkinek az ingatlanát", ezért „a környéken élők félnek, és teljes a bizonytalanság a kerületben". (MTI, Facebook)

 

Összesen 221 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Coccothraustes
2019. január 02. 22:26
Tordai Cöf Cöf elmebeteg. A Párbeszédnek 0.1% támogatottsága sincs. Lapozzunk.
syphax
2019. január 02. 22:11
Komolytalan, balhéérdekelt szuperlinkek ezek a Tordaiék. Át kell rajtuk nézni, mint egy légyszaros vakablakon. Nullák Sőt dupla nullák, így: 00.
Vakfolt
2019. január 02. 22:01
Bordai Tence folyton fél, vagy másokat féltet. Mondjuk a legutolsó értelmes mondata úgy kezdődött, hogy cöfcöf.. és azóta csak romlik a színvonal.
Agnieszka
2019. január 02. 19:47
A vári lakók helyzete speciális. Magyarország legszebb helyén laknak, fantasztikus lehet ott egy nem kicsi, jó lakás. De még a kommunisták is érezték, h. a rózsadombi lakásokat ki lehet az ottlakóknak bagóért árusítani, de a várbelieket necces. Egészen egyszerűen NEM lehet a Várat a műemlék házakkal magántulajdonba adni, sem piaci, sem az alatti áron. Piaci ár tulajdonképpen nincs. Ez azután azt jelenti, h. el kell fogadni egy szokatlan konstrukciót. Egy álom ott lakni, de garázs, az nincs. Zaj és tömeg viszont van nappal, szezonban, sokfelé. Bele lehet törődni abba, h. ha szívesen is ruházna be a lakásba, házba az ember, hosszú távon NEM magának teszi. Nem tudom, mennyiben fix a bérleti jog örökölhetősége. Mielőtt a szülőfalumat választottuk, láttam hirdetést bérleti jog átadásra, de ott, ahol a buszok lefordulnak a Dózsa György térre. A lakás fényképek alapján szuper volt. Meg sem néztük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!