RMDSZ: A többségi-kisebbségi viszony rendezésére van szükség Romániában

2018. november 28. 15:27

Párbeszédre, közös jövőképre, a többség és a kisebbség viszonyának rendezésére van szükség Romániában – mondta Novák Csaba.

2018. november 28. 15:27

Párbeszédre, közös jövőképre, a többség és a kisebbség viszonyának rendezésére van szükség Romániában – hangoztatta az RMDSZ nevében felszólaló Novák Csaba, Maros megyei szenátor szerdán a román parlament ünnepi ülésén, amelyet a „Nagy Egyesülés" centenáriuma – Erdély és a Román Királyság egyesülését kikiáltó 1918-as gyulafehérvári román nemzetgyűlés 100. évfordulója – tiszteletére tartottak Bukarestben.

Kijelentette: az elmúlt száz évben nem valósult meg a gyulafehérvári nyilatkozatba foglalt országmodell, továbbra sincs teljes egyenlőség a nemzetiségek között Romániában.

„Románia egy új jövőképet kell megfogalmazzon, és ennek része kell legyen a többség és a kisebbségek viszonyának mindenki számára elfogadható módon történő rendezése is" – mutatott rá az RMDSZ politikusa.

(MTI)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!