KDNP: Európa nagy veszélyben van

2018. szeptember 12. 14:17

Vejkey Imre elmondta, hogy a kontinens ma nagy veszélyben van, mert parlament képviselői tévednek Európa gyökerei és pozíciója tekintetében.

2018. szeptember 12. 14:17

Európa ma nagy veszélyben van, mert parlament képviselői tévednek Európa gyökerei és pozíciója tekintetében – mondta Vejkey Imre, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezető-helyettese szerdán újságíróknak. 

A kisebbik kormánypárt országgyűlési képviselője szerint az érintett képviselők Európa keresztény gyökereit nem veszik tudomásul, sőt kifejezetten tagadják, egyidejűleg azonban óvakodnak attól, nehogy bármivel is megsértsék a muzulmánokat, akikről azt képzelik, hogy örömmel veszik majd át az ő világi, multikulturális világképüket.  Európában ma a hamis szabadság eszméje uralkodik, mert olyan emberek irányítják Brüsszelből és Strasbourgból, akik felszabadítónak érzik magukat, túlkapásaikat pedig erkölcsi vívmányok módjára ünneplik. Európa fővédnökei ma nem a keresztény értékekből, hanem az általuk alkotott, úgymond egyetemes emberi jogokból "ácsolnak" maguknak hamis kereszténységet, hamis kereszténydemokráciát – értékelt Vejkey Imre. 
 
Álláspontja szerint olyannyira elvakította ezeket az embereket egy utópikus jövő hiú és öntelt ábrándja, hogy már ösztönből is elfojtják a nemzeti-keresztény véleményeket a „szabadság és a tolerancia" nevében.
 
Vejkey Imre kijelentette: az igazi Európa a kereszténység jegyét viseli magán, az igazi Európa védjegye a nemzetállam.

 Arra szólított fel, hogy „ne adjuk fel alapelveinket és mércéinket, vagyis ne adjuk fel a szabadságunkat és Istenbe vetett hitünket, még akkor sem, ha az Európai Parlament és a bizottság hangja hangosabb a miénknél", ők ugyanis nem a többség, csak egy hangos kisebbség.

A KDNP-s politikus úgy fogalmazott: ebben a harcban jó magyarnak lenni.
 
„Büszkék vagyunk arra, hogy támadnak minket ezeréves értékeink miatt" – folytatta, hozzátéve: az igazság a mi oldalunkon áll. Kijelentette: „nem kérünk progresszív jövőjükből, nem kérünk a gondolatrendőrségükből, mely már a mai szavazáson is büntetni akar". Ők attól félnek, hogy egyre több követőnk lesz a velük szembeni ellenállás területén, s ezáltal egyre több nemzet fog nekik ellentmondani – mondta Vejkey Imre.
 
 
(MTI)
   
 
 
 
 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Einar
2018. szeptember 12. 14:54
448 igen, 197 nem, 48 tartózkodó Ilyenek ma a valós politikai erőviszonyok. Elvált a szar a májtól.
luzitanxaver
2018. szeptember 12. 14:22
Szomorú, de igaz.
Vakfolt
2018. szeptember 12. 14:22
Szép volt Imi, csak senkit sem érdekel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!