Életfogytiglanra ítélték a Teréz körúti robbantót

2018. szeptember 12. 09:34

Emberölés és terrorcselekmény kísérlete miatt életfogytiglani szabadságvesztésre ítélték első fokon a Teréz körúti robbantót, aki az ítélethirdetésen részt sem vett.

2018. szeptember 12. 09:34

Életfogytiglani szabadságvesztésre ítélte a két rendőrt életveszélyesen megsebesítő Teréz körúti robbantás vádlottját többszörösen minősített emberölés és terrorcselekmény kísérlete miatt a Fővárosi Törvényszék szerdán kihirdetett, elsőfokú ítéletében.

A vádlott leghamarabb 25 év letöltése után bocsátható feltételes szabadságra. A vád szerint a huszonéves férfi 2016. szeptember 24-én késő este Budapesten, a Teréz körúton egy általa készített és  működésbe hozott pokolgéppel életveszélyesen megsebesített két rendőrt azért, hogy megszerezze fegyvereiket. A rendőrök életét csak a gyors és szakszerű orvosi beavatkozás mentette meg. 

A fiatalember a nyomozás során beismerte a terhére rótt cselekményeket, a büntetőper első tárgyalásán azonban visszavonta beismerését, és egy idő után már nem is kívánt részt venni a tárgyalásokon. Elmeállapotát szakértő vizsgálta. Korábban, perbeszédében a védő felmentést, az ügyész viszont életfogytiglant kért a vádlottra minősített emberölés miatt.

Az elsőfokú ítélet kihirdetésén a vádlott nem vett részt.

(MTI)

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2018. szeptember 12. 11:30
"életveszélyesen megsebesített két rendőrt azért, hogy megszerezze fegyvereiket." És megszerezte? Elvette a fegyvereket? Erről egyáltalán nem hallottam, ezért felteszem, hogy nem vette el. Egyébként ha képes volt robbanószerkezetet gyártani, akkor valamiféle fegyverhez is hozzá tudott volna jutni, ezt nem kell rendőrtől elvennie, tehát nekem ez a motiváció elég furcsa, pláne azért, mert egyáltalán nem vett el semmit. Tehát az indoklás így nem kerek, és ha a motiváció is közrejátszik az ítéletben, akkor ezen a ponton megbicsaklik az ítélet. Nem lehet valakit elítélni azért, amit nem tett meg - nem lehet súlyosbítani az ítéleten azért, mert elvette a fegyvereiket, ha egyszer nem vette el. "Elmeállapotát szakértő vizsgálta." És mit állapított meg? Miért nincs benne a szövegben, hogy mi a pszichiátriai szakvélemény? Mivelhogy a fiú teljesen nyilvánvalóan zavart, még a tárgyalásokon sem képes megjelenni, sokáig egyetlen szót sem szólt. Egy csomó bűnözőt gyogyóba dugtak eddig (pl a kulcsi családirtót, meg más családirtókat) - ha róluk meg lehetett állapítani, hogy bolondok, akkor erről a láthatóan zavarodott fiúról mit állapított meg a szakértő? Valamit biztosan, de miért nem írják le, hogy mit? Az is baj, hogy azokat a közveszélyes őrülteket kiengedik a sárga házból. Nem kellene elengedni azokat sem, mert egy idiótából már sosem lesz normális. De ezt a szerencsétlen bolondot is orvosokra kellene bízni, nem fegyőrökre.
Marty McFly
2018. szeptember 12. 10:30
Az, hogy van, hogy a tényleges gyilkosok sokszor megússzák ennél kisebb ítélettel is?
péterx
2018. szeptember 12. 10:21
Megérdemelte.
westend
2018. szeptember 12. 09:51
megkapja az x-et - pedig tulajdonképpen sajnálom az ütődötteket. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!