Életfogytiglant kért az ügyész a Teréz körúti robbantóra

2018. június 18. 11:24

Életfogytig tartó szabadságvesztést kért a 2016-os Teréz körúti robbantás vádlottjára az ügyész.

2018. június 18. 11:24

Életfogytig tartó szabadságvesztést kért az ügyész a Teréz körúti robbantás vádlottjára hétfőn a Fővárosi Törvényszéken.

Az ügyészség előre kitervelten, aljas indokból, több ember és hivatalos személy sérelmére, több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés kísérletével, robbanóanyaggal visszaéléssel és terrorcselekmény előkészületével vádolja az előzetes letartóztatásban lévő elkövetőt.

Az ügyész perbeszédében kijelentette: az ügy összes körülménye egyetlen büntetés kiszabására ad lehetőséget, életfogytig tartó szabadságvesztésre.

A vád szerint a huszonéves fiatalember 2016. szeptember 24-én késő este Budapesten, a Teréz körúton egy általa készített és működésbe hozott pokolgéppel életveszélyesen megsebesített két rendőrt. A robbantás célja az volt, hogy megszerezze fegyvereiket. A rendőrök életét csak a gyors és szakszerű orvosi beavatkozás mentette meg.

(MTI)

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2018. június 18. 18:51
A gyereknek nyilvánvalóan nem tiszta az elméje (sokáig nem szólalt meg, és elég fura dolgai derültek ki), ahogyan a kulcsi családirtónak sem - és az utóbbit, más gyagyásokhoz hasonlóan, diliházba küldték, nem börtönbe: https://index.hu/belfold/2017/08/03/hamarosan_szabadulhat_a_kulcsi_csaladirto/ A kulcsi esetben túl kevésnek tűnik a kényszergyógykezelés időtartama, a robbantó esetében viszont nem értem, miért nem veszik figyelembe a srác zavart elméjét. A róla szóló cikkekből az jött le, hogy nem komplett a szerencsétlen. Börtönben valószínűleg nagyon hamar teljesen bekattan.
dick52
2018. június 18. 15:16
Mégis, mit kérjen, 10 dkg párizsit?
bunko_jobbos
2018. június 18. 14:24
A 75 ember haláláért felelős embercsempészek meg 25 évet kaptak????? Valami itt el van baxva. Neki is, de a többieknek is jár az életfogyt.
zakar zoltán béla
2018. június 18. 14:10
+1 év...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!