A magyar hősökre emlékezik ma az ország

2018. május 27. 09:30

Május 27-e a magyar hősök emlékünnepe. Országszerte számos településen tartanak ma megemlékezést, szentmisét, koszorúzást.

2018. május 27. 09:30

Országszerte számos településen tartanak ma megemlékezést, szentmisét, koszorúzást a magyar hősök emlékünnepe alkalmából. Benkő Tibor honvédelmi miniszter Pákozdon, majd délután a Nemzeti Örökség Intézete által szervezett budapesti megemlékezésen, a Rákoskeresztúri új köztemetőben, a magyar katonahősök emlékművénél mond beszédet.

A Tolna megyei Kismányokon Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője mond köszöntőt.

Megemlékezést tartanak Egerben, Szombathelyen, Zalaegerszegen és Balmazújvárosban is. Szentmisével kezdődik a hősök napi megemlékezés Keszthelyen és a Vas megyei Harasztifalun. Monoron a megemlékező szentmise és istentisztelet után az I. világháborús és a II. világháborús emlékműnél is fejet hajtanak a helyiek.

Az Országgyűlés 2001-ben nyilvánította a magyar hősök emlékünnepévé minden esztendő májusának utolsó vasárnapját.

(MTI)

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MZ/X
2018. május 28. 08:08
Vagyunk...!
balbako_
2018. május 28. 04:29
Viharos történelmünk sok hőst termelt akiket méltatlanul elfelejtettünk a szocializmus és a posztkommunisták regnálása alatt.
Huttinger egy mocsok gyáva besúgó
2018. május 27. 22:17
az is volt
alex.leopardi
2018. május 27. 14:11
https://www.youtube.com/watch?v=8cpMjVHuqWs&list=RD6prh7brK7SQ&index=2
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!