Timmermans: Meglátjuk, mit tesz Orbán az új megbízatása során

2018. április 09. 20:06

Örvendetes, hogy Lengyelországban és Magyarországon magas az EU-iránti szimpátia – mondta Frans Timmermans, az Európai Bizottság elnöke.

2018. április 09. 20:06

Meglátjuk, mit tesz Orbán Viktor miniszterelnök az új megbízatása során, fontos, hogy Magyarországon erős az Európai Unióhoz való hozzátartozás érzete – jelentette ki Frans Timmermans, az Európai Bizottság (EB) első alelnöke hétfőn Varsóban az előző napi magyar országgyűlési választásokon aratott nagyarányú Fidesz-győzelemmel kapcsolatban.

Timmermans ezt újságírói kérdésre válaszolva mondta a Jacek Czaputowicz lengyel külügyminiszterrel közösen megtartott sajtóértekezleten. Az EB első alelnöke szerint a kampány során „sok volt a retorika”. „Ehhez öreg politikusként hozzászoktam” – jegyezte meg. Felidézte: Lengyelországban már az 1981-es hadiállapot idején járt, az autoritárius rendszer idején megfordult Magyarországon is. „Szerencsére a jelenlévők közül sokan nem is emlékeznek azokra az időkre, és unokáik sem fogják megélni” – jegyezte meg. 

Örvendetesnek nevezte, hogy Lengyelországban és Magyarországon magas az EU-iránti szimpátia. „Akármit mondunk Brüsszelről, ez egy valóság” – jelentette ki. „Állampolgáraink akarnak az EU-tagok lenni, ez iránytű Lengyelországban, Magyarországon, Belgiumban is, mindenhol” – szögezte le.

Czaputowicz ugyanerre az újságírói kérdésre reagálva gratulált a Fidesz-KDNP „határozott” választási győzelméhez, a magas részvételi arányhoz. Elutasította azt az újságírói felvetést, miszerint Magyarországon „populisták vannak hatalmon”. A magyar kormánypárt irányzata „egyszerűen része az EU-nak, elvei megalapozottak, tiszteletben kell őket tartani” – szögezte le. Magyarországot „stabil demokratikus államnak” minősítette, mely „szoros európai integrációra törekszik”.

Méltatta a lengyel-magyar együttműködést. „A jövőben együttműködni akarunk a magyarokkal, bizonyosan nagyon jó, szövetséges kapcsolataink lesznek” – hangsúlyozta Czaputowicz. 

Kiemelte azt is, hogy Magyarország határozottan állt ki Varsó mellett az Európai Bizottsággal folytatott vitában.

(MTI)

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Natali
2018. április 10. 22:20
Nagyon vonzó és szexi lány vagyok. Szeretek utazni. Olyan embert keresek, aki meghív engem. Megmutatja az országot vagy a várost. És csak legyen egy jó idő együtt. Saját fotóim a https://goo.gl/iykWCV oldalon Ezen az oldalon is elérhetőek a kapcsolati adatai
u.cserkész
2018. április 10. 10:34
Drága Édesanyám azzal fenyegetett bennünket, gyerekeket, hogy aki vasárnap délelőtt nem megy templomba, az nem kap ebédet. Ezt az elvet alkalmaztam felnőtt gyerekeimnél, hogy aki nem a Fideszre szavaz, az a következő családi összejövetelnél nem kap ebédet. Röhögtek és feleségeikkel együtt a Fideszre szavaztak. Na ez a megfélelmítés, amit az ellenzék emleget.:-))
dick52
2018. április 10. 09:21
Frank! Te olyan hülye vagy, hogy nagyon.
Senye Péter
2018. április 10. 07:15
Egyszerű a dolog, ne akarjanak az EU-ból egy Negyedik Birodalmat kreálni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!