RMDSZ: Románia az Európa Tanács szerint sem mintaállam a kisebbségvédelemben

2018. április 06. 12:35

Már az Európa Tanács is megerősítette, hogy Románia nem mintaállam a kisebbségi közösségek védelmében – jelentette ki az RMDSZ elnöke.

2018. április 06. 12:35

Az Európa Tanács elmarasztaló jelentése megerősítette az RMDSZ álláspontját, miszerint Románia nem mintaállam a kisebbségi közösségek védelmének tekintetében – hangoztatta Kelemen Hunor, miután az Európa Tanács Miniszteri Tanácsa számos ajánlást fogalmazott meg Románia számra a kisebbségi jogok bővítése érdekében.

Az RMDSZ elnökének reagálását a szövetség pénteki hírlevele idézte. „A kisebbségi kérdés koránt sincs rendezve, bár a román diplomácia mindent megtesz azért, hogy a nemzetközi döntéshozókat félretájékoztassa. Ködösítés helyett párbeszédet kérünk, burkolt magyarellenesség helyett pedig kölcsönös tiszteletet várunk el” – mondta az RMDSZ elnöke.

Az Európa Tanács egyebek mellett a romániai kisebbségi nyelvek hivatalos használatának szélesítését szorgalmazta csütörtökön közzétett jelentésében.

(MTI)

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
krakken96
2018. április 06. 13:17
semmi újdonság. Ro továbbra is szarik a nemzetközi jogra, jó nemzetállam módjára.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!