Szijjártó: Aki beengedi a bevándorlókat, azt kockáztatja, hogy beengedi a terroristákat is

2018. március 24. 12:59

A pénteki, franciaországi terrortámadás egyértelműen bizonyítja, hogy a bevándorlás és a terrorizmus között összefüggés van – jelentette ki Szijjártó Péter külügyminiszter Dunakeszin.

2018. március 24. 12:59

Migrációs hátterű terrortámadás történt pénteken Franciaországban – fogalmazott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombaton Dunakeszin.

Szijjártó Péter a Dunakeszi városházán elmondta, hogy az elkövetőn kívül négy halálos áldozattal és tizenöt sérülttel járt a tegnapi terrorcselekmény, amelynek az elkövetője Marokkóban született, és tizenkét éves korában kapta meg a francia állampolgárságot.

Hozzátette, hogy ez egy olyan újabb terrortámadás volt, amelynek az elkövetője migrációs hátterű személy, ezzel immár 28-ra nőtt a bevándorlók által Európában az elmúlt két és fél évben elkövetett terrorcselekmények száma.

Magyar érintettségről a támadás során eddig nem kaptak információt – fűzte hozzá a miniszter.

Szijjártó Péter kifejezte Magyarország együttérzését Franciaországgal, és kijelentette, hogy Franciaország mindig számíthat hazánkra, ha a terrorizmus elleni küzdelemről van szó.

A miniszter kitért arra, hogy a tegnapi terrortámadás is egyértelműen bizonyítja, hogy „a bevándorlás és a terrorizmus között nagyon szoros összefüggés van”. Hozzátette, hogy a terroristák egy része az elmúlt két és fél évben illegális bevándorlóként érkezett Európába, a másik részük pedig korábbi bevándorló, akik társadalmi integrációja kudarcot vallott.

„Ahelyett, hogy elfogadták volna az európai értékeket, a vallási radikalizmus híveivé és terjesztőivé váltak” – fűzte hozzá Szijjártó Péter.
A külügyminiszter kitért arra, hogy a migrációs hátterű terrorcselekmények ellenére az ENSZ-nek mégis az az álláspontja, hogy a migráció hozzájárul az emberiség fejlődéséhez.

Ezzel szemben a magyar álláspont az, hogy a bevándorlás nem jó, nem hasznos, hanem életveszélyes, egy nemzeti kormánynak egy kötelessége lehet, az, hogy megvédje a saját polgárait mindettől – mondta Szijjártó Péter.

A külügyminiszter kijelentette: „mi nem fogjuk hagyni, hogy illegális bevándorlók érkezzenek Európába, ezáltal nem fogjuk engedni, hogy terroristák érkezzenek hazánkba”.

(MTI)

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mindjárt
2018. március 24. 18:52
Akkor miért engeditek rán ti mocskos, hazug, Soros szarta fideszesek? AZ ÉVSZÁZAD ÁTVERÉSE: A FIDESZ MAGA A SOROS-TERV A Jobbik zéró toleranciát szeretne a bevándorlással szemben - hangoztatta Z. Kárpát Dániel, az ellenzéki párt alelnöke keddi budapesti sajtótájékoztatóján, miközben a Fidesz folyamatosan, ezrével telepíti be a menedékkérőket. A politikus szerint a kormány farizeus módon viselkedik, mert Orbán Viktor miniszterelnök három éve az ENSZ New York-i tanácskozásán maga is világkvótát sürgetett. Azt mondta, a kormány "látszólag küzd egy aggastyán milliárdossal szemben", azonban a Soros Alapítvány egyik kiadványában szerepel azon kormánytagok névsora, akik ösztöndíjasként olyan kiképzésben részesülhettek, ami alátámasztja, hogy miért hajtanak végre betelepítési programot. Z. Kárpát Dániel azt is megfogalmazta, hogy semmilyen kötelezettség alapján nem kellett volna oltalmazotti státuszt adni 2300 embernek. Hozzátette: nem lenne a fideszes Németh Szilárd helyében, amikor különbséget kell tenni kvóta alapján ideküldött szudáni és a genfi egyezmény alapján érkező szudáni ember között. Az alelnök bírálta azt is, hogy további 20 ezer, letelepedési kötvénnyel érkező gazdag migránsnak nyitották meg az állampolgárság előszobáját, továbbá a lakhatási programot dolgoztak ki migránsoknak. A Jobbik hatalmas különbséget lát a valóság és a fideszes óriásplakátok között - mondta, megjegyezve: csak egy szűk réteg hiszi el, hogy a kormány valóban ellenállást tanúsít a migrációval szemben. https://alfahir.hu/2018/03/06/z_karpat_daniel_bevandorlas_migransok_fidesz
Pinter68
2018. március 24. 18:22
A petike a nagy eszével tudhatná, hogy a terrorista úgy is bejön, ha be akar (lsd. 9/11 vagy a madridi és londoni robbanások 2004/2005-ben). Vagyis, a hisztériakeltés a terrorveszélyt a legkevésbé sem befolyásolja, ellenben kiválóan alkalmas ártatlan emberek elleni gyűlöletkeltésre és a társadalom megosztására.
free bleeding
2018. március 24. 15:31
Feljebb? Megnevetettél.
OberEnnsinnen
2018. március 24. 14:31
G. Soros titkos kísérletsorozatot finanszíroz. Szeretné, ha az egész migránsügy nyugvópontra jutna, megérti a magyar kormány aggályait... Annyira jók a fehérítési eredmények, a bőrszín kifehérítése (color bleach) projektben, hogy már nem kell sokáig várni: ember nem dönti el, hogy a fehérítőpirulák alkalmazása okán, vagy születetten európai rasszhoz tartozó-e a veled szembe jövő, ha mész az utcán. Amiből annyi következik: senki nem tudhatja, ki is az, akivel szemben esetleg fenntartásai lennének: tehát kitör a béke, Soros kitüntetést kap. A magyar ballib - ATV, Hír Tv, 444, Index, 168 óra, Népszava estébé fellélegezhet: 1. Elérték céljukat, Magyarország beszínesedett, mindenki szolidáris mindenkivel. 2. És ezt senki nem bírálhatja, mert "Minden ember, minden magyar egyforma, sőt: ugyanaz a demokrata lett". G. Soros csupán egyet kér, jótettéért cserében: Ne kérdezzék, ne kérdezhessék sehol, senki a segélyért jelentkezőktől: Használja-e Ön a color bleach-pirulát? És ez a legkönnyebben teljesíthető kérés. Ja, és ennek a kérelemnek a betartását a fenti "média" szervek fogják figyelemmel kísérni. Aki megsérti, természetesen, bal-lib demokrata módra nem fogják büntetni. Csupán kötelezni fogják a reverse color bleach-pirula minden napos használatára, a pszichiátrián, Soros-orvos jelenlétében. Tisztára Orwellbe mentem, elnézést a mestertől, sajnos, a helyzet ettől fényévekkel szarabb... lenne...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!