Orbán Viktor gratulált Putyinnak

2018. március 19. 19:39

A magyar miniszterelnök mellett Macron is gratulált Putyinnak.

2018. március 19. 19:39

Az ázsiai országok vezetői után Orbán Viktor is gratulált Vlagyimir Putyin elnökválasztási győzelméhez, a nyugati országokból – Franciaországon kívül – nem érkezett gratuláció Moszkvába – írja az Euronews.

Emmanuel Macron telefonon kívánt sok sikert Putyinnak a hazája politikai, demokratikus, gazdasági és társadalmi modernizálásához – közölte hétfőn a francia elnöki hivatal.

Putyin győzelme megkérdőjelezhetetlen volt, arra azonban talán kevesen számítottak, hogy a 2012-es választásnál is magasabb szavazati arányt tud elérni az orosz elnök. A szavazatok több mint 99 százalékos feldolgozottságánál az eredmények alapján Putyin 76,6 százalékot kapott. Még a második helyen végzett jelölt, a kommunisták által indított Pavel Grugyinyin is csak 11,8 százalékot szerzett.

Az ellenzék szerint választási csalás történt, ezért panasszal élnek a választási bizottságnál. Az egyetlen kihívót, aki kicsit is veszélyt jelenthetett volna Vlagyimir Putyin számra, Alexej Navalnijt eltiltották attól, hogy induljon, ő ezért bojkottot hirdetett. Ennek ellenére a választópolgárok több mint 67 százaléka ment el szavazni, vagyis több mint 72 millió ember.

Az Euronews tudósítója, Galina Polonszkaja arról számolt be, hogy ebből több mint 55 millióan szavaztak a számukra legismerősebben csengő névre. Navalnij felhívása ellenére az oroszok egyáltalán nem bojkottálták a szavazást, sőt, többen mentek el voksolni, mint a korábbi választásokon.

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
briganti
2018. március 20. 14:07
he-he-he....a haladó nyugat: "a nyugati országokból – Franciaországon kívül – nem érkezett gratuláció Moszkvába". Hja, mert jön a tavasz, de utána majd közeleg a tél, és akkor majd megenyhül a hangnem. A bunkósás és az álszentség az EU-ban a legsötétebb időket idézi.....
Csigorin
2018. március 20. 12:57
" a nyugati országokból – Franciaországon kívül – nem érkezett gratuláció Moszkvába – írja az Euronews." akkor hazudik, mar ha Nemetorszag nyugati orszagnak szamit, Merkel ugyanis "szivbol gratulalt": https://www.welt.de/newsticker/dpa_nt/infoline_nt/schlaglichter_nt/article174724049/Kanzlerin-Merkel-gratuliert-Putin-zur-Wiederwahl.html amiben peldaul az is hir, hogy ezt (Steinmeieren kivul) Merkel is megtette, mert ha puszta protokollaris formai udvariassag lett volna, akkor eleg lett volna ha az allamelnok gratulal, mint allamfo az allamfonek. Ha ezt megtette a kormanyfo Merkel akit erre a diplomaciai protokoll nem kotelez (hasonlo a helyzet Aderrel es Orbannal is egyebkent), annak uzeneterteke van. Egyebkent meg tegyek mar egymas melle azt a ket mondatot hogy "komoly kihivast jelento jelolt" meg azt hogy az oroszok konkretan leszartak amire felhivott, hatha akkor feldereng valami. Ja, jelentos kihivoja, rohog a vakbelem, kb mint Orbannak Fegyor.
Mindjárt
2018. március 20. 06:48
Micsoda meglepetés :) Maradt olyan muszlim vagy kommunista diktátor akinek Orbán még nem nyalt be?
cutcopy
2018. március 19. 22:17
"Az ellenzék szerint választási csalás történt" 65 százalékpontos győzelemre képesek ezt benyögni..? )
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!