Delegációt küldünk a Székely Szabadság Napjára

2018. március 10. 13:01

Fontosnak tartjuk a delegáció részvételével is kifejezni szolidaritásunkat a székely autonómiamozgalommal.

2018. március 10. 13:01
LMP

„Az LMP – Új Kezdet szövetsége delegációval képviselteti magát Marosvásárhelyen, a Székely Szabadság Napján. Fontosnak tartjuk a delegáció részvételével is kifejezni szolidaritásunkat a székely autonómiamozgalommal.

Álláspontunk szerint Székelyföld autonómiatörekvése, és általában a nemzeti kisebbségek jogainak védelme és önrendelkezésük biztosítása összhangban áll az európai értékekkel. Ezen értékeket pedig különösen fontos hangsúlyozni abban az évben, amikor példátlanul durva támadás érte a székelyeket, az azóta megbukott román miniszterelnök részéről.

A delegáció tagjaként Hohn Krisztina, az Új Kezdet párt alelnöke, Mánfa polgármestere, Takács Péter, az LMP Nemzetpolitikai Műhelyének vezetőségi tagja, Békéscsaba önkormányzati képviselője, és Keresztes László Lóránt, az EU Régiók Bizottságának LMP-s tagja, Pécs önkormányzati képviselője koszorút helyeznek el a Székely Vértanúk marosvásárhelyi emlékművénél, majd részt vesznek a hagyományos felvonuláson.

A delegáció tagjai részt vesznek a Székely Nemzeti Tanács által alapított Gábor Áron-díj átadási ünnepségén is.”

MTI Országos Sajtószolgálat

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2018. március 10. 19:16
Ott I akarnak egy kis relamot sorosnak?
puszika
2018. március 10. 17:51
Az LMP csoport fogja alkotni az UTÁLATOS KÉPET!!! Helybe mentek a pofonért??
Berecskereki
2018. március 10. 16:20
A székelyekhez mennek lakást rekvirálni?
néhai Ch.Pilot
2018. március 10. 16:08
Majd szépen elvegyülnek a tömegben, úgy, hogy senki se lássa őket, aztán amikor szétoszlott, akkor gyorsan egy sajtótájékoztató a kamerák előtt. :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!