Amikor még Karácsony Gergely felesküdött az Alaptörvényre – hangfelvétel

2018. március 23. 10:37

2014 őszén még semmi baja nem volt Karácsony Gergelynek az új Alaptörvénnyel, simán letette rá az esküt polgármesterként. Ma illegitimnek tartja, nem tenne rá esküt és kidobná a kukába.

2018. március 23. 10:37
Kereki Gergő
Kereki Gergő

A Gyurcsánnyal való összefogás miatt korábban unicumozó, manapság 13. havi nyugdíjat és alapjövedelmet ígérő, ám egy hibátlan politikai hirdetést feladni képtelen Karácsony Gergely a minap azzal állt elő, hogy nem kíván esküt tenni az Alaptörvényre.

Az ATV-ben arról beszélt„Ma Magyarországnak olyan Alaptörvénye van, ami nem legitim. Ami az én értelmezésem szerint, politikai, erkölcsi értelemben semmis. Az, hogy jogi értelemben le lehet vezetni, hogy ezt jogszerűen fogadták el és a jogot szembeállították az igazsággal, az nem az én problémám. Majd oldja meg, aki akarja (…), miniszterelnökként én arra kérek mandátumot az emberektől, hogy ezt az alaptörvényt én ki akarom dobni a kukába”. 

Ugyanakkor Karácsony Gergely 2014 őszén még nem volt ennyire kényes a magyar Alaptörvényre: az önkormányzati választásokat követően ugyanis a zuglói polgármesteri esküjében a közjogi szabályoknak megfelelően felesküdött a magyar Alaptörvényre.

Az alábbi hangfelvételen mutatjuk Karácsony polgármesteri esküjét.

 

Összesen 162 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
breki2018
2018. március 25. 15:14
kilencedikén ragazd a seggedet a polgármesteri székbe
syphax
2018. március 24. 07:31
Amikor Karácsony Gergely úr zuglói kerületi polgármester lett FÖLESKÜDÖTT--IGENIS FÖLESKÖDÖTT--az ALKOTMÁNYRA annak érdekében, hogy funkcionálhasson, mint polgármester. Megjegyzendő, hogy az az Alkotmány, amelyre ő akkor fölesküdött UGYANAZ AZ A 2012 óta érvényben lévő alkotmány, amelyre most 2018-ban nem hajlandó majd fölesküdni--már ha nem hazudik, mert azt az 'ilyeneknél sosem lehet biztosan tudni. Persze ahhoz, hogy ez a dilemma diemma legyen, még az is kell(lene), hogy ápr.8-án megválassza őket a "jónép"--mely előfeltételt az ilyen Karácsonyfélék készpénznek tekintenek és biztosra vesznek. Ámi azért merész dolog kissé. Mindazonáltal vaskos következetlenség egy min.elnök jelölt részéről, hogy egyszer "jó" neki a mai Alkotmány, azután meg UGYANAZ "nem jó!" Ugyan mi a túró történt közbe' 4 évig?
Kup Lung
2018. március 23. 21:34
Nem tartom sokra az olyan embert mint Karácsony . --- Amikor látja hogy nem megy a szekér máris másikra ül fel .
GV0917
2018. március 23. 20:33
Állj elém vén Már KUSS!!! Vedd le a süvegedet A márciusi nap Hagy érje fejedet.. A három ujjadat Emeld fel az égre, Amit majd aztán látsz, Fognád menekvésre.... Esküdjél előttünk A Böszme szavára Aki tüzet hozott Konok kobakjára. Ki magyar embereket Küldne gyehennára Nagyon hamar menjen Az anyja kínjába!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!