Orbán Balázs: Jelentősen nőhet az Afrikából érkező migránsok száma

2017. december 13. 09:07

Afrikában a népesség harminc százaléka gondolkodik azon, hogy elhagyja szülőföldjét – mondta Orbán Balázs, a Migrációkutató Intézet főigazgatója.

2017. december 13. 09:07

Jelentősen megnőhet az elkövetkező években az Afrikából Európába érkező migránsok száma – mondta Orbán Balázs, a Migrációkutató Intézet főigazgatója szerda reggel a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

A főigazgató egy korábbi kutatásra hivatkozva azt mondta, 30 százalék körül van a migrációs potenciál a szubszaharai térségben. Ez azt jelenti, a népesség 30 százaléka gondolkodik azon, hogy elhagyja szülőföldjét.

Ebből és a helyi népességrobbanás számaiból már érzékelhető annak a tömegnek a mérete, amely elindulhat Európa felé a jövőben – tette hozzá. 

Elmondta azt is, hasonló népességrobbanás Délkelet-Ázsiában is lejátszódott, viszont nagy különbség, hogy az említett afrikai régió államai törékenyek, könnyen összeomlanak, így nem tudják egyensúlyozni a külső és a belső negatív hatásokat.

Az igazgató szerint az már Európa felelőssége is, hogy olyan helyzet teremtődjön, amelyben az említett államok megőrizhetik stabilitásukat és otthon tartják állampolgáraikat.

(MTI)

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
11ambrus11
2017. december 13. 12:24
Mire számít vajon egy "kutató"? A fideszen kívül bárhol számít, elsmerik a tudományát? Úgy értem a világban. Kis dacos fiúka.
OberEnnsinnen
2017. december 13. 11:57
" Az igazgató szerint az már Európa felelőssége is, hogy olyan helyzet teremtődjön, amelyben az említett államok megőrizhetik stabilitásukat és otthon tartják állampolgáraikat." Pontosan ennek megakadályozása ellen való a Soros-projekt Brüsszelben. Magyarul: Soros és a globál-bankkirályok érdeke, elsőrendűen, az afrikai kontinens szétzúzása és a menekültek Európára uszítása. A Föld Konszolidáció esetén ugyanis elsőként az ő hatalmuk dőlne be és mehetnének rácsok mögé, vagyonukkal, családjukkal, egész felépített rendszerükkel együtt. Olyan jelszót használnak, amely mindenkit lenyűgöz, fogságba taszít: a FEJLŐDÉS. A fejlődés kódszava mögé bujtatott faji kultusz, gőg, arrogancia a hajtóerejük, a hálózat kohéziós ereje. Amik viszont a gazdagodás, az anyagi gazdagodás, ha úgy tetszik, a rejtett vagy egészen nyílt kifosztásra épülő háttérideológia alapja. Fejlődés - magyarul: profit - magyarul: haszon - magyarul: lerablás-kifosztás mindennek, ami nem a fajhoz tartozó. Ehhez a tiszta, logikus emberi gondolkodásmód kiiktatása elsőrendű feltétel. Az a tény, hogy 30%-a Afrika lakosságának Európába jön, a több ezer éves emberi kultúra végét jelenti. És a 30% csupán az első lépcső lenne. De ez a faji kultusz eddig minden földi kataklizmát győztesként könyvelt be a főkönyvébe, ma sem képes másként gondolkodni. Számukra: Európa egy tétel, a fogyóeszközök között. Biztosak benne: bármi történjék, ők érinthetetlenek, ezáltal győztesek lesznek.
edvind johnsson2.0
2017. december 13. 11:27
Egyszerűbb lesz az etetésük Európában.
balbako_
2017. december 13. 10:54
Akkor is, ha nem bujtogatják őket, de az EU és a "civil szervezetek" még csalogatják is. ( És mit tesz Isten ez a Soros terv, ami ugyebár nincs is!)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!