Így örült díjának Borbély Alexandra

2017. december 12. 23:02

„Szlovákiai magyarként nagyon boldog vagyok.”

2017. december 12. 23:02

Az idei Európai Filmdíj gáláján Borbély Alexandra kapta a legjobb színésznőnek járó díját. A felvidéki színésznő a Testről és lélekről című filmben való alakításával érdemelte ki a díjat. 

A berlini díjkiosztón a  Katona József Színház művésze a meghatottságtól alig jutott szóhoz – közölte az Euronews. Felvételükön Borbély Alexandra beszédének részlete és az átadó utáni nyilatkozata is látható. „Szlovákiai magyarként nagyon boldog vagyok” – mondta a színésznő. 

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MZ/X
2017. december 13. 08:32
Gratulálok Alexandra, büszkék vagyunk rád, mert ténylegesen a tehetséged díjazták most!
makám
2017. december 13. 07:58
nyah... megnéztem a filmet. nem rossz, de túl sok hatásvadász elemet használ, pl tehenek levágása, darabolása, vérfolyó a padlón, stb nyilván nyugaton ez triggereli a népet. mellette van egy enyhe autizmussal megvert nő, aki olyan "németesen" viselkedik, a szabály az szent, stb. és ebből próbál kitörni. nyilván a németeknek ezért tetszik annyira... a filmben semmilyen nemzetellenesség, liberalizmus kulturális marxizmus nincs. csak egy idealizált már-már szocreál világ a 70-es évekből. annó láttam egy műsort egy fa faragóval aki megvetéssel beszélt azokról a faragókról akik felhasználják egy fa formáját a művükben. pl egy kutya formájú törzsből kutyát faragnak. no offense de ez a színésznő is egy kicsit kutya formájú fa. már eleve neurótikus jellem, legalábbis a díjjátadó videó alapján. illetve, hogy a valóságban is összejött a nálánál 30évvel idősebb faszival aki a másik fő karakter. de mellette legyen szólva, hogy a rendezővel és a másik főszereplővel ellentétben nem tett magyarellenes kijelentéseket, sőtt el is határolódott tőlük a zsidex-es intejúban. nyilván megtanulta mit jelent magyarnak lenni, ha tótók között nő fel, a másik kettő meg soha nem volt az.
Finale*
2017. december 13. 07:55
Gratulalok !
öszödibeszéd
2017. december 13. 07:47
Gratulálok és további sikeres pályafutást kívánok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!