A Jobbik a „Soros-terv” végrehajtása elleni határozat 95 százalékával egyetért

2017. december 12. 16:17

A Jobbik frakcióvezető-helyettese szerint a „Soros-terv” végrehajtása ellen benyújtott parlamenti határozat 95 százalékával egyet lehet érteni, arra azonban nem látnak írásos utalást, hogy az Európai Parlament valóban azt hajtaná végre.

2017. december 12. 16:17

A Jobbik frakcióvezető-helyettese szerint a „Soros-terv” végrehajtása ellen benyújtott parlamenti határozat 95 százalékával egyet lehet érteni, arra azonban nem látnak írásos utalást, hogy az Európai Parlament valóban azt hajtaná végre. Staudt Gábor keddi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: noha a Fidesz és KDNP azt próbálta elhitetni, hogy az egész ellenzék „megrögzötten bevándorláspárti”, pártja támogatta a kedden elfogadott határozati javaslatot. Azt hangsúlyozta: a Jobbik mindig is bevándorlásellenes volt.

Kifejtette, hogy a határozat nagy részével egyetértenek, ugyanakkor szerintük a „Soros-tervre” utalást semmi nem támasztja alá. Abból, hogy A személy ugyanazt gondolja, mint B személy, nem következik, hogy az egyik a másik utasításait hajtaná végre - fogalmazta meg. Staudt Gábor jelezte, hogy mindkét módosító javaslatukat elutasították, ezek egyike a letelepedési kötvény elutasítására vonatkozott, a másik pedig, hogy vegyék ki a „Soros-tervre” hivatkozást, mert szerintük mindegy, kinek a terve alapján akarnak betelepíteni. A kormánypárti előterjesztők egy véleményt kiemelnek, miközben nem beszélnek például Juncker-tervről - tette szóvá.

A Jobbik politikusa az Állami Számvevőszék (ÁSZ) tiltott pártfinanszírozással összefüggő jelentéstervezetére utalva megjegyezte: a külső mellett belső támadások is veszélyeztetik a demokráciát és a jogállamiságot. Értékelése szerint az ÁSZ megrendelést teljesített, ezért arra szólította fel a miniszterelnököt, hogy engedje el a Jobbik ellehetetlenítésének tervét. A frakcióvezető-helyettest kérdezték arról, hogy sajtóhírek szerint a Momentum is részt venne a Jobbik által péntekre szervezett demonstráción. Azt felelte: mindenkit szeretettel várnak, mert szerinte itt nem a pártról, hanem a magyar demokrácia és jogállamiság melletti kiállásról van szó.

(MTI)

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2017. december 13. 14:53
Az újdonság, hogy amellett, hogy cukik lettek, az eszüket is elvesztették.
terra
2017. december 12. 21:44
"noha a Fidesz és KDNP azt próbálta elhitetni, hogy az egész ellenzék „megrögzötten bevándorláspárti” ... és az LMP sem az, akinek udvaroltok, ugye? "vegyék ki a „Soros-tervre” hivatkozást, mert szerintük mindegy, kinek a terve alapján akarnak betelepíteni. A kormánypárti előterjesztők egy véleményt kiemelnek, miközben nem beszélnek például Juncker-tervről" Miért is védi egy nagyon nemzeti, nagyon radikális párt Sorost, akinek a szervezetei nem mellesleg éppen Magyarországon javában szervezkednek és a választás befolyásolására készülnek? Miért is lenne jobb Soros nevét Junckerre cserélni? Nyilván azért, mert ezzel jól alá lehetne támasztani azt, amivel Gyurcsány kampányol, miszerint Orbán és a Fidesz EU ellenes, ki akar lépni az Unióból, ugyanakkor eltűnne a képből Soros, aki tevékenységével az ELLENZÉKET akarja segíteni, ideértve természetesen a Jobbikot is. Kilóg a lóláb Gabikák.
cutcopy
2017. december 12. 19:26
"Abból, hogy A személy ugyanazt gondolja, mint B személy, nem következik, hogy az egyik a másik utasításait hajtaná végre" Az meg hogy A és B rendszeresen egyeztet Brüsszelben pedig mellékes..
gonterl
2017. december 12. 19:15
Egy nagy hordó jó borba, valaki beleönt egy vödör petróleumot. A hordó tartalmáról nyilatkozók lehetnek azok, akik a beöntés előtti, vagy utáni tartalomból ittak. az egyik kitűnőnek, a másik lőrének fogja a megkóstolt italt nevezni. Persze olyan is akad, akinek a beöntés előtti ital sem volt a kedvence. A kérdés csak az marad, hogy mit csináljunk a most már "megháziasított" hordó borral?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!