Orbán az Európa Tanács főtitkárával tárgyalt

2017. november 17. 09:48

Az ukrajnai oktatási törvényről is tárgyalt Orbán Viktor és az Európa Tanács főtitkára pénteken reggel Göteborgban.

2017. november 17. 09:48

Az ukrán oktatási törvényről, valamint az Európa Tanács napirendjén szereplő aktuális ügyekről tárgyalt egymással Orbán Viktor miniszterelnök és Thornbjorn Jagland, az ET főtitkára pénteken reggel a svédországi Göteborgban – mondta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár Göteborgban.

Az EU szociális csúcstalálkozójára a városba érkezett magyar miniszterelnök és a főtitkár megbeszélésének kiemelt témája volt a kisebbségi jogokat jelentősen megnyirbáló új ukrán oktatási törvény, amely Magyarország és több más szomszédos állam értékelése szerint is teljesen szembemegy Ukrajna európai integrációs törekvéseivel. Elhangzott: Európában alapelv, hogy a már elért, kivívott kisebbségi jogokból visszavenni nem lehet, ezt érvényesíteni kell ebben az esetben és minden hasonló ügyben is.

(MTI)

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fogas paduc
2017. november 17. 12:22
Ha Elqró lenne a miniszterelnök, ő az ilyen kérdésekből nem is csinálna problémát.
balbako_
2017. november 17. 12:19
Nemcsak dumál, tesz is a magyar kisebbségekért.
Senye Péter
2017. november 17. 11:30
Jó lenne tudni, hogy Tillerson meg milyen eligazítást tartott ebben az ügyben Bukarestben.
bsamu
2017. november 17. 11:30
Gondolom elmagyarázták Orbánnak, hogy szarnak ők az ukrajnai magyarokra, lengyelekre, románokra, bolgárokra, a lényeg hogy a 10 millió orosszal kicsesszenek bármi áron. Vegyük tudomásul, vagy jön a bünti.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!