Életfogytiglant is kaphat a Teréz körúti robbantó

2017. november 17. 08:02

Napokon belül bejelenti a Központi Nyomozó Főügyészség, hogy vádat emeltek a Teréz körúti robbantó ellen – írja a Magyar Idők. A lap szerint az elkövető életfogytiglant is kaphat.

2017. november 17. 08:02

Nemcsak előre kitervelten, aljas célból, több ember és hivatalos személy sérelmére, több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés kísérletével, hanem terrorcselekmény előkészületével is meg fogja vádolni a Központi Nyomozó Főügyészség a Teréz körúti robbantót – állítja a Magyar Idők. Ha ez valóban megtörténik, P. László halmazati büntetésként akár életfogytiglant is kaphat. A lap úgy tudja, napokon belül bejelenti a Központi Nyomozó Főügyészség, hogy vádat emeltek a robbantó ellen.

A nyomozást a főügyészség szeptember 15-én fejezte be. Az eredmények szerint biztos, hogy 2016. szeptember 24-én P. László robbantott házi készítésű, repeszképző anyagokkal megnövelt hatású pokolgépet.

Az elkövető a támadás másnapján emailben leírta a Belügyminisztériumnak, milyen szerkezettel robbantott. Elvileg P. László gépén volt egy másik email is, amelyben egymillió eurót követel a tárcától, hogy ne kövessen el újabb támadást. A vádlott védője szerint a levelek szóhasználata védence ártatlanságát bizonyítja, míg ugyanis a levelekben a szög szó szegnek van írva, P. László mindig szögnek ejti a szót. P. László ennek ellenére beismerte a robbantást.

A bíróság a támadó letartóztatását december 21-ig meghosszabbította, és kétszer is elmeorvosi vizsgálat alá vonta, de az eredmények szerint a férfi büntethető állapotban van.

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2017. november 17. 12:39
Nem tudom miért kéne szabadlábon lennie bármilyen kis időre is! Ha már az egyébként ésszerű halálbüntetést nem engedik.
Peter8811
2017. november 17. 12:11
A képen Újhelyi Istvánt láthatjuk amint bevásárol a kurva miatt elhagyott 5 gyereke számára?
Peter8811
2017. november 17. 12:07
Matuska Szilveszterre hasonlít remélem a szülők nem kommunista beállítottságúak és nem is SZDSZ-esek.
alex.leopardi
2017. november 17. 11:45
elég enyhe büntetés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!