A civiltörvény ellen gyűjt aláírásokat a Momentum

2017. november 07. 16:06

A Momentum aláírásgyűjtésbe kezd annak érdekében, hogy népszavazást rendezhessenek a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló, nyáron elfogadott törvény visszavonásáról.

2017. november 07. 16:06

Bő egy héten belül elindulhat a Momentum aláírásgyűjtése annak érdekében, hogy népszavazást rendezhessenek a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló, nyáron elfogadott törvény visszavonásáról – mondta kedden Budapesten, sajtótájékoztatón Orosz Anna elnökségi tag.

A Momentum elsődleges feladata a következő hetekben az, hogy minden erőforrását arra összpontosítsa, hogy szerte az országban kitelepüljön, beszélgessen az emberekkel, aláírásokat gyűjtsön – mondta, célnak a törvény visszavonatását nevezve.

A kormánypárti képviselők által megszavazott törvénnyel a Fidesz „listázza és egyben ellehetetleníti a civil szervezetek működését; ezzel azt bizonyította, hogy nem állampolgárként, nem partnerként, hanem alattvalóként tekint a magyar emberekre”, ami történt, az „puszta hatalomtechnikázás”.

Hangsúlyozta, a civil szervezetek teremtik meg egy jól működő, demokratikus, szolidáris, önszerveződő közösség alapjait, felbecsülhetetlen munkát végeznek. Hozzátette, a civil szervezetek „olyan munkát végeznek el, ami alapvetően az állam feladata lenne, ezért a kormánynak nem harcolnia kellene ellenük és nem gyűlöletkampányt kellene ellenük folytatnia, hanem együtt kellene működnie velük”.

A népszavazási kérdést Kádár Barnabás, a Momentum elnökségi tagja magánszemélyként nyújtotta be, és úgy szól: „Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés helyezze hatályon kívül a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló 2017. évi LXXVI. törvényt?” A Nemzeti Választási Bizottság július 25-i ülésén tagadta meg a kérdés hitelesítését, de a Kúria kedden – jogerős döntéssel – hitelesítette azt.

(MTI)

Összesen 204 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gombóc XVI. Artúr
2017. november 10. 11:06
"...Ahogyan ezt többen is megírtuk neked, de hát szembe jön veled mindenki azon a hülye autópályán..." Írtad -te először- november 8-án, 11.40-kor. Az elvtársi segítséget meg te írtad először. Erre reagáltam én a párttagságot emlegetve. Pont. Akarod, hogy azt is kikeressem, vagy -tőled szokatlan módon- te magad nézel utána annak amit írtál korábban?? Vicces, hogy letagadod még a saját írásodat is, ha az éppen nem vág össze azzal amit írsz. Szerintem ennek okáról egy pszichológus biztos tudna neked mesélni. Aztán még én égetem magamat...
Szerintem
2017. november 07. 23:34
Milyen kétségbeesetten igyekeznek összemosni a kommunisták és a liberalizmus ellenes libsik a rákosokért, zeneoktató, vöröskeresztes stb. valóban közhasznú alapítványokat, az álcivil álca mögé bújtatott külföldről vezérelt politikai szervezetekkel. Érdekes módon azok a valódi civilek nem tiltakoznak az átláthatóság ellen, csak a politikai ügynök szervezetek akarják eltitkolni, hogy kik a megbízóik és honnan származnak a bevételeik. Érdekes módon csak azok a magukat többnyire jogvédőknek hazudók akarnak jogszerűtlenül, eltitkolt valódi célokkal és bevételekkel működni.
Sötétbenbújkálóellenforradalmár
2017. november 07. 22:14
Rohadt civilek. orbán is megmondta. Csak itt vannak. Bezzeg ha nem lennének és orosz turisták lennének csak akik focimeccsre járnak csak meg arab letelepülők kötvénnyel. Az milyen fasza. Meg kastélymegmentő program. Huhúú. Esküszöm most kiverem.
Einar
2017. november 07. 21:55
Hazaáruló kis rohadék csírák, a taknyotokon fogtok csúszni, akkorát buktok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!