Mikola: Az EU saját kezébe kívánja venni a szabadkereskedelmi megállapodások tárgyalását

2017. október 13. 17:47

A szabadkereskedelmi megállapodások további tárgyalásai során komoly vitákra lehet számítani, ugyanis az Európai Unió központosítani akarja, saját kezébe kívánja venni a megállapodások tárgyalását és ratifikálását – mondta Mikola István Brüsszelben.

2017. október 13. 17:47

Komoly vitákra lehet számítani a szabadkereskedelmi megállapodások további tárgyalásai során, ugyanis az Európai Unió központosítani akarja, saját kezébe kívánja venni a megállapodások tárgyalását és ratifikálását – mondta Mikola István Brüsszelben, a kereskedelempolitikáért felelős miniszterek informális megbeszélését követően a közmédiának pénteken.

A biztonságpolitikai és nemzetközi együttműködésért felelős államtitkár szerint a bizottság a szabadkereskedelmi megállapodások tárgyalására olyan forgatókönyvet terjesztett elő, amelyben a tárgyalásokért az Európai Unió lenne felelős, a bizottság és a tanács tárgyalói által előkészített szabályozást az Európai Parlament ratifikálná és nem az egyes tagállamok.

Magyarország szerint ezzel sérül a tagállami, nemzeti szuverenitás, ezért a nemzetállami parlamentek várhatóan nem fogják elfogadni ezt a megoldást – hangsúlyozta az államtitkár.

(MTI)

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zolizolizoltan
2017. október 14. 09:38
Megint egy antidemokratikus szemétség az EU-tól.
ottapont
2017. október 13. 18:12
Ez legalább olyan súlyú probléma mint a mingránsválság, de mivel keveset hallani róla az emberek nem igazán vannak tisztában a jelentőségével.
pppp
2017. október 13. 17:57
az EU vegye salyát kezébe, jól húzza meg, és utána tegye a salyát szályába, és utána vágja magát állon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!