Hadházy: Az összefogás az ellenzék Soros-terve

2017. október 16. 22:15

A választási rendszerről beszélgettek hétfő este ellenzéki pártok képviselői és Gulyás Márton – írja az Index. Hadházy Ákos kijelentette: „az összefogás az ellenzék Soros-terve”, amennyiben az is csupán propagandafogás, hogy elterelje a figyelmet arról, hogy az ellenzék képtelen a változás reményét adni az embereknek.

2017. október 16. 22:15

A választási rendszerről beszélgettek hétfő este ellenzéki pártok képviselői és Gulyás Márton a Budai Liberális Klubban – írja az Index. A résztvevők Gulyás mellett Cseh Katka, a Momentum elnökségi tagja, Hadházy Ákos, az LMP társelnöke, valamint Staudt Gábor, a Jobbik országgyűlési képviselője voltak.

Abban mindhárom politikus egyetértett, hogy az Orbán-kormány leváltható jövőre, azonban pártjaik senkivel nem fognak össze a választásra. Staudt szerint fontos a Gulyás által létrehozott Közös Ország Mozgalomnak az igazságosabb választási rendszer ügyében kidolgozott javaslata, az azonban biztos, hogy jövőre a jelenlegi rendszerben zajlik majd a választás, így abban kell megverni Orbánt.

Hadházy Ákos kijelentette: „az összefogás az ellenzék Soros-terve”, amennyiben az is csupán propagandafogás, hogy elterelje a figyelmet arról, hogy az ellenzék képtelen a változás reményét adni az embereknek. Az LMP társelnök úgy véli: akkor lehet kormányváltás, ha ezt a reményt az ellenzék meg tudja adni. Gulyás Márton úgy látja: a mostani rendszerben nincs esély kormányváltásra, legfeljebb kormánybuktatásra azzal, hogy elveszik a Fidesz relatív mandátumtöbbségét. Szerinte koordinált indulásra van szükség az ellenzéki oldalon, a túl sok lista a győzteskompenzáció által a Fideszt segíti.

Cseh Katka kijelentette: a Momentum dolgozik azon, hogy az otthonmaradókat behúzza a politizálásba. Hadházy szerint viszont az aktív szavazókra kell támaszkodni. Az LMP társelnöke elmondta: egyre nagyobb azok tábora, akik nem bizonytalanok, hanem egyáltalán nem válaszolnak, valamint azoké, akik kormányváltást akarnak, majd hozzátette: túlmérik a Fideszt. Gulyás bírálattal illette mindegyik pártot, kijelentve: az LMP-nek nem sikerült középpárttá válnia, a Momentumot öt százalék alá mérik, és parlamentbe kerülésük esetén sem tehetnének semmit, az a támogatottság pedig nem látható a Jobbik mögött, mely váltóparttá tehetné őket. Staudt Gábor kérdésre elmondta: az egyéni körzeteket kell megnyerni, és nem matekozni és alkudozni akarnak, hanem legyőzni a Fideszt. A képviselő hozzátette: bárki nyer, meg kell változtatni a rendszert, a demokráciát szinte kiiktatta a Fidesz.

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2017. október 17. 14:12
Tabakkapszula
Mindjárt
2017. október 17. 10:58
Választás után a Jobbiknak lehetne egyezkedni az LMP és Momentum képviselőivel ha ez a három párt közösen többséget tudna szerezni. Az MSZP/DK és Fidesz-KDNP kommunista pártok. Ezeket le kell köpni. Az LMP és Momentum nem kommunista pártok. Ezekkel lehet egyezkedni.
Libakergető
2017. október 17. 10:12
Nem kéne elgondolkodnia az ellenzéknek azon, hogy amíg ez a macskajancsi, illetve Juhászok, Szél-ek, Gyurcsányok szeretnének hatalomra kerülni addig elég nagy baj van gógyival. Abból csak Fletó rendelkezik, de ő beteg ember. A többinek ahogy mifelénk mondják: "Még józan paraszti eszük sincs"!
kálmi
2017. október 17. 09:17
Mit művelnének ezek az országgal, ha ne adj' Isten.....?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!