Fidesz: Szegednek új polgármesterre van szüksége

2017. október 03. 12:10

Megfontolandónak tart egy időközi önkormányzati választást a Fidesz Szegeden, mivel Botka László „erkölcsi mélypontra” került – nyilatkozta a Fidesz helyi országgyűlési képviselője. B. Nagy László szerint Botka bukását a „korrupciógyanús” szegedi ügyek okozták.

2017. október 03. 12:10

Megfontolandónak tartana egy időközi önkormányzati választást a Fidesz Szegeden, mivel a kormánypárt szerint az MSZP miniszterelnök-jelölti posztjáról lemondott Botka László polgármester erkölcsi mélypontra, politikai válságba került. Szegednek új irányra, új közgyűlésre és polgármesterre van szüksége – mondta B. Nagy László, a Fidesz helyi országgyűlési képviselője keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Szerinte olyan erkölcsi mélypontra, politikai válságba került Botka László, hogy el kellene gondolkodni, érdemes-e kivárni az önkormányzati választásig hátralévő mintegy két évet. B. Nagy László azt mondta: Botka László „bukását” nem az okozta – mint azt a szocialista politikus állította –, hogy politikai maffia hálózta be a baloldalt, „ez csak ürügy”, a valódi problémát a nevéhez kötődő szegedi ügyek jelentik.

A városban ugyanis rengeteg a korrupciógyanús ügy, például a Szeviép esete – amelyben mintegy 10 milliárd forint értékben elvégzett munkát nem fizettek ki – és a Mars téri piac beruházása, amelynek előkészítése során pavilonokat dózeroltak el – fejtette ki a fideszes képviselő, úgy fogalmazva: a szegediek arcul csapva érzik magukat. B. Nagy Lászlót megkérdezték arról, hogy 2020. június 4-étől a Csanád nevet is felveszi Csongrád megye. Ezzel kapcsolatban emlékeztetett, hogy egy „alulról jövő” kezdeményezésről van szó, amelyet a Csongrád Megyei Közgyűlés jóváhagyott. Az átnevezés várható költségeit elenyészőnek nevezte.

(MTI)

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
smarton
2017. október 03. 14:44
Nem köll túlzásokba esni. Majd a szegediek eldöntik.
békalepcse
2017. október 03. 13:53
Jaj gyerekek, ne csináljátok már! Min fogunk szórakozni és egyáltalán minek kéne leváltani? Egy hasznos hülye mindig jól jön, még csak azt kell kivárnotok, amikor II. (köztörvényes) Gyula promotálja magát miniszterelnöknek és nem is kell kampányolnotok...
Morgen
2017. október 03. 13:20
Az MSZP képtelen volt összegyűjteni pár értelmes, normális embert, inkább elgyurcsányosodtak. Egyébként ez már Mesterházy idején is nyilvánvaló volt.
még fokozza
2017. október 03. 13:17
Botka beszart.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!