Szijjártó visszautasítja Merkel kritikáját

2017. szeptember 04. 14:04

Szijjártó Péter Angela Merkelnek a magyar migrációs politikával kapcsolatos bírálatára reagálva sajtótájékoztatóján kijelentette: egy vonatjegy nem írhat felül egy európai jogszabályt.

2017. szeptember 04. 14:04

Szijjártó Péter hétfői sajtótájékoztatóján kérdésre elmondta: „megtiszteltetés”, ha Európa legerősebb országának választási kampányában a két legesélyesebb jelölt vitáján a legfontosabb kérdés Magyarország. Végre Németországban is észrevették azokat az erőfeszítéseket, amelyeket Magyarország tett és tesz, hogy megfeleljen az európai kötelezettségeinek, hogy megvédje az országot és Európát – fogalmazott. Hozzátette: a jövőben is előjön majd Magyarország a vitákban, mert megfelel a kötelezettségeinek.

A külügyminiszter felidézte: 2015-ben, a válság csúcspontján Orbán Viktor miniszterelnök utasította a minisztereket, hogy a schengeni jogszabályokat minden körülmények között be kell tartani, és a schengeni szabályoknak megfelelően Magyarországot senki nem hagyhatja el nyugati irányba érvényes úti okmányok nélkül. Világos volt, hogy ez alól egy kivétel van: ha a német vagy az osztrák kancellár ezzel ellentétes álláspontra helyezkedik, és hogy ez miért történt, az az ő belügyük – mutatott rá.

Szijjártó Péter kijelentette: „egy vonatjegy nem írhat felül egy európai jogszabályt”.

Magyarország továbbá az európai jogszabályokban és a nemzetközi előírásokban foglaltaknak megfelelően mindig biztosított ellátást az illegális bevándorlóknak, de csak ha ők a számukra jogszabályilag kijelölt állomásokra mentek – mondta.

(MTI)

Összesen 198 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pitypang1125
2017. szeptember 05. 09:37
Hazug vén kúrva.
liberálzöld.
2017. szeptember 05. 01:15
Mit ugat az a vén banya? Küldje a pénzt és kussoljon!
Gregorius
2017. szeptember 04. 23:02
Én egy dologra emlékszem. Délről dőltek be a migránsok, kerítés sehol sem volt és ha az osztrákok meg németek akkor lezárják a határt, akkor nem tudom mi történik. A legrosszabb esetben a nyakunkon marad pár tizezer és akkor már tényleg nem abban az országban élnénk, mint ma. Lázadozó migráns tömeg, ideges emberek, egy rakás pénz és kérhetnénk a németeket, hogy segítsenek. Ez is egy lehetőség volt, akkor már sokkal jobb, ha továbbmentek. A görögök nem tudták őket megállítani.
Zsusztina
2017. szeptember 04. 21:49
Próbáltam rákeresni arra, hogy Merkel miként is érvel azzal, hogy a magyar miniszterelnök elvette a migrók vonatjegyét. Nem találok semmit. Most tényleg mondott ilyen túlméretes baromságot és így utólag inkább hallgatnak róla??? Aki tud pontos infót, gyorsan ossza már meg velünk. Mindenesetre elég valószínűtlen, hogy Orbán meg Matolcsy oszt-szoroz, és úgy döntenek, hogy megéri elvenni a vonatjegyeket és visszaváltani a MÁV-pénztárban. :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!