Az eredmények még nem jönnek

2017. augusztus 05. 10:59

Nincsenek kollaboránsok a pártban. Az még nem jelent kollaborációt, ha valakinek a saját érdekében legitim stratégiája van. Még akkor sem, ha az közelebb áll a kormánypártok forgatókönyvéhez, mint a mi elképzeléseinkhez. Interjú.

2017. augusztus 05. 10:59
Molnár Gyula

„Botka László azt mondja, hogy neki kell lennie a baloldal közös miniszterelnök-jelöltjének, közös lista kell, és közös egyéni jelöltek. Jelenleg úgy tűnik, egyetlen másik baloldali párt sem partner ebben. Botka László ringbe száll 2018-ban úgy is, ha csak az MSZP kormányfőjelöltje?

A mai elemzésekből kiindulva valóban ez lenne a helyes megállapítás, de a helyzet azért nem ilyen egyszerű. A most még elzárkózó szereplőknek néhány hónap múlva elérkezik az igazság pillanata, és rádöbbennek, hogy a taktikájukkal nemhogy leváltani nem fogják a Fideszt, de az esélyük sem lesz meg rá, hogy érdemben befolyásolják Magyarország életét. Akkor majd el kell dönteniük, hisznek-e abban a forgatókönyvben, hogy három, egyenként egy-egy százalékos párt fúziója majd tizenhat százalékot eredményez. Ha nem, akkor mi még mindig készen állunk, hogy a lehetséges együttműködést újragondoljuk.

Önöknél is eljön az igazság pillanata, amikor újra kell gondolni a stratégiájukat? Vagy ez csak mindenki másra érvényes?

Eljöhet az a pillanat, amikor nekünk is magunkba kell nézni és el kell dönteni, a helyes úton járunk-e. Én még nem látom ezt a pillanatot, úgy érzem, hogy jó az irány. Mivel alapvetően demokratának tartom magam, nem zárom ki azt a lehetőséget, hogy bármikor, belátható időn belül mi is azt mondjuk, végiggondoljuk, hogy kell-e valahol a saját lépéseinken, stratégiánkon változtatni.

Akár még Gyurcsány Ferenc kapcsán is?

Szeretném kikeverni a közbeszédet abból, hogy csak az az összefogás, amiben Gyurcsány Ferenc benne van. Ez súlyos tévedés. Meg kell érteni, hogy a Fidesz taktikája egyszerű: kell egy választási törvény, állandó ellenségkép, le kell nyúlni a médiát, és lázas állapotban kell tartani az ellenzéket. Kiváló ajándék ehhez Gyurcsány Ferenc a saját személyiségével és mozgásával. Nekem az a dolgom, hogy a meglévő szavazóinkat stabilizáljam, Botka Lászlónak pedig az, hogy újakat hozzon.

Ránézve a közvélemény-kutatási adatokra, az MSZP támogatottsági szintjére… Botka László jól dolgozik?

Az eredmények még nem jönnek, de fognak. Botka László pedig jól dolgozik. Ha megnézzük a kutatásokat, látszik, hogy minden párt szinte ugyanazon a szinten mozog, ráadásul mi nagyon szűkös anyagi feltételekkel tesszük, amit teszünk. Május 27-ig szabad szemmel is látható növekedést tudtunk produkálni. Akkor azonban megtörtént az, ami szinte majdnem minden szervezetnek a sajátja: hogy volt egy belső újrapozicionálása mindenkinek. Ebből nem jöttünk ki időben, sőt a végén egy kissé csatazajosra sikerült. Annyira érzékeny a rendszer, hogy emiatt a növekedés le is állt. Most újra az emberekkel fogunk foglalkozni, és jön is majd az eredmény.

Vannak kollaboránsok a pártban?

Nincsenek. Az még nem jelent kollaborációt, ha valakinek a saját érdekében legitim stratégiája van. Még akkor sem, ha az közelebb áll a kormánypártok forgatókönyvéhez, mint a mi elképzeléseinkhez. Ezt viszont nem kell kívül megvitatni.”

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Harangláb
2017. augusztus 06. 22:04
Meg kell ígérni a 14 havi nyugdíjat, meg a 15. havit, aztán az ingyen sört, uniós bért, stb. és jönnek az eredmények...
Morgen
2017. augusztus 06. 19:52
"Nekem az a dolgom, hogy a meglévő szavazóinkat stabilizáljam, Botka Lászlónak pedig az, hogy újakat hozzon." A taktika kiváló! :D Akiket Molnár stabilizál, azokat Botka beújítja. Feri meg majd lenyúlja őket, mert a ballib nem csak hazát árul!
Hunyadi Mátyás
2017. augusztus 06. 18:21
Az MSZP 2004. decemberében, történelmi hagyományainak megfelelően, aljas nemzetárulást követett el. Ahogyan eltűnt a francba a fő árulótárs, az SZDSZ, ideje az MSZP-nek is nyomtalanul eltűnnie. Egy rakás magyarellenes gazember - semmi más. Semmi szükség rájuk, csak rohasztanak.
hátakkor
2017. augusztus 06. 16:29
Jönnek azok a megérdemelt eredmények. 7%, lassan bejutási küszöb. Az idióta lassan szurkol Gyuláéknak, mert ha így folytatják akkor Zazrira kell tapadjon
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!