A „Cselekvés Köreivel” értelmezné újra az államalapítást a Momentum

2017. augusztus 21. 08:45

Online platformot indított, így küzdene a helyi problémák megoldásáért a Momentum. A párt szerint minderre azért van szükség, mert az „állam nem képes ellátni az alapfeladatait”.

2017. augusztus 21. 08:45

Míg az Együtt tüntetett, a Momentum az A38 hajón szervezett kampányrendezvényt, melyet nemes egyszerűséggel úgy harangozott be, minthogy „újraértelmezik az államalapítást”.

A rendkívül szerény, ám annál sejtelmesebb cím – mint az eseményen kiderült – a Cselekvés Köreinek, vagyis a párt helyi szintű problémák megoldásáért küzdő szervezeteinek a bemutatására szolgált – írja a HVG.

A Cselekvés Körei elnevezés nem teljesen új, a párt már korábbi országjárásuk után is következetesen használta azt, mondván, hogy ezen körök fognak a települések helyi ügyeire gyógyírt találni. Ilyen formában azonban most láthatjuk őket először: ugyanis a Momentum online platformot indított, ahová bárki feltölthet egy, a településén tapasztalt problémát – a helyi Momentumos alapszervezetek pedig ígéretük szerint különféle eszközökkel fognak harcolni a probléma megoldásáért.

A helyi problémák alatt olyan ügyeket kell értelni, mint például, hogy szemetes a debreceni Fancsika-tó környéke, vagy Keszthelyen balesetveszélyes egy kereszteződés. Előbbi esetben a párt aktivistái oldanák meg a problémát, míg utóbbi esetben – ahol lehetetlen, hogy Momentumosok építenének új kereszteződést – a demonstráció lesz a „megoldás” eszköze a párt szerint.

A Momentum kommunikációs igazgatója, Papp Gergő szerint minderre azért van szükség, mert az „állam nem képes ellátni az alapfeladatait”. 

A Cselekvés Köreinek bemutatásán felül Fekete-Győrék promotálták legújabb tüntetésüket is: Vlagyimir Putyin újabb magyar látogatásának napjára, augusztus 28-ra szerveznek fáklyásmenetet „Európamenet” címmel. A tüntetés Facebook-eseménye egyelőre nem váltott ki kirobbanó érdeklődést: csupán háromszázan mondják biztosra a részvételüket, további ezren pedig hezitálnak, hogy megjelenjenek-e a demonstráción.

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
simonvitéz
2017. augusztus 21. 15:09
Nos, remelem, Mari neni meg Jozsi bacsi a budi kipucolasat, kitisztitasat fogja eloszor rajuk bizni. Masodjara mehet a tyukol, disznool egyeb alltoknak fenntartott hely megtisztitasa. A kert kigazolasat mar nem biznam rajuk, kart azert ne okozzanak a nagy buzgalmuk kozepette.
hátakkor
2017. augusztus 21. 13:42
A helyi problémákat helyben megoldjuk, köszönjük! Ha nincs borom, veszek szemben a szomszédtól és kész.
formaegy
2017. augusztus 21. 13:15
Momentum: "A „Cselekvés Köreivel” értelmezné újra az államalapítást a Momentum ... ...mondván, hogy ezen körök fognak a települések helyi ügyeire gyógyírt találni." No akkor magyar állampolgárok, ilyen megoldást várhattok a Momentumtól akik valójában lefedik az egész ballib szakértelmét! : "...ahol lehetetlen, hogy Momentumosok építenének új kereszteződést – a demonstráció lesz a „megoldás” eszköze a párt szerint." Sírjak, vagy nevessek? Komolyan nem lehetnek ennyire hülyék - vagy mégis?)))))))))))))))))))
kaffogó hebrencs
2017. augusztus 21. 12:26
Cselekvés körei... ez valami libbant szvingerhálózat lesz?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!