Fidesz: Becsapja a nyugdíjasokat az MSZP a választási ígéretekkel

2017. július 25. 15:39

Az MSZP-s Korózs Lajos szerint a szocialisták vállalják, hogy kormányra kerülve kidolgozzák a korhatár alatti nyugdíjak teljes rendszerét. A Fidesz erre úgy reagált, az MSZP megint fűt-fát ígér a nyugdíjasoknak.

2017. július 25. 15:39

Fűt-fát ígér a nagyobbik kormánypárt szerint az MSZP a nyugdíjügyi vállalásaival. Az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista alelnöke ugyanis kedden Budapesten sajtótájékoztatóján közölte, az MSZP megígéri, hogy kormányra kerülve a korhatár alatti nyugdíjak teljes rendszerét kidolgozza. 

Korózs Lajos szerint Orbán Viktor miniszterelnök tusnádfürdői beszédéből kimaradt a nyugdíjügy. Az MSZP azonban kormányra kerülve kidolgozza az előre hozott öregségi nyugdíj, a csökkentett összegű előre hozott öregségi nyugdíj, a korengedményes és a korkedvezményes nyugdíj szabályait – tette hozzá.  Emlékeztetett arra, hogy a kormány 2012-ben átalakította a nyugdíjrendszert, megszüntette a korhatár alatti nyugdíjakat. Az ellenzéki politikus szerint ismét biztosítani kell ezt a lehetőséget, de nem úgy, hogy csak egy szakmában lehet azt igénybe venni.

Megoldásra várnak a problémák

A bizottsági alelnök kitért arra is, írásbeli kérdéssel fordult Balog Zoltánhoz, az emberi erőforrások miniszteréhez a többi között azt tudakolva tőle: felkészültek-e a nyugdíj-igazgatás átszervezésére? Biztosított lesz-e folyamatosan a jövőben is a nyugdíjak megállapítása?  Az ellenzéki képviselő a válasz ismeretében aggályait fogalmazta meg a nyugdíjfolyósító államkincstárba történő beolvasztása miatt. Ne csodálkozzon senki, ha novemberben nem, vagy csak késve kap nyugdíjat 2,7 millió ember – közölte.

Korózs Lajos úgy összegzett: milyen nyugdíjrendszer az, ahol az ügyfélnek kell „kujtorognia” az adatok után és nem tudja, melyik az az államigazgatási szerv, ahova be kell nyújtania papírjait, és azt sem tudja, honnan várhatja a határozatot. A politikus szerint nincs egységes jogalkalmazást biztosító szervezet, és a nyugdíjigazgatás irányítása három minisztérium alá tartozik. Hozzátettte, hogy modernizálni kell a nyugdíjigazgatást, de nem így.

Kormánypárti riposzt

Erre reagálva a Fidesz azt közölte, hogy az MSZP megint „fűt-fát” ígérget a nyugdíjasoknak, hogy aztán becsapja őket. 

A nagyobbik kormánypárt reagálásban azt írta, a szocialistákat sohasem érdekelte a nyugdíjasok helyzete, mindig csak becsapták és kihasználták őket. Elvettek tőlük egy havi nyugdíjat és hagyták elértéktelenedni nyugdíjaikat. Azt ígérték, hogy nem lesz gázáremelés, aztán háromszorosára emelték a gáz árát, duplájára emelték az élelmiszerek áfáját és be akarták vezetni a vizitdíjat és a kórházi napidíjat is.

A Fidesz-KDNP kormány viszont 2010 óta megőrzi a nyugdíjak vásárlóértékét, rezsicsökkentést hajtott végre és csökkenti a legfontosabb élelmiszerek áfáját, amivel további tízezreket spórolhatnak meg a nyugdíjasok – olvasható a közleményben.

(MTI)

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Royce2.0
2017. július 25. 20:00
"nyugdíjfolyósító államkincstárba történő beolvasztása miatt. " na, efölött elsiklottam ezek szerint. soha nem értettem, minek külön "nyugdíj-folyósító" a nyugdíj technikailag egy negatív adó, amely havonként, határnapokon fizetendő. ennyike. erre minek "folyósító igazgatóság"? ráadásul megyénként (vagy regionálisan?)
blackened
2017. július 25. 19:28
Bármit megígérhetnek,lesznek itt még nagyobb ígéretek is.... Ugye azt nem gondolja senki sem azt,hogy egy mszp kormány alakul 2018-ban? Igazi céljuk nekik a Fidesz kétharmad megakadályozása,az is nehéz meló lesz.
Harangláb
2017. július 25. 18:28
Kórozs Lajos becsületes szakmája géplakatos, ennek fényében tessék nézni amit mond...Azért talán annyi szakmaiság már ragadt rá az elmúlt évtizedekben, ő is tudja, hogy a nyugdíj rendszerek jelenlegi formájukban is fenntarthatatlanok, nem hogy ha még tovább bővítjük a kört...
Peter8811
2017. július 25. 17:44
"az MSZP megint fűt-fát ígér a nyugdíjasoknak." A fű az bejött, Juhász Péternek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!