Új indítékokat közölt a Teréz körúti robbantó

2017. június 15. 10:06

Rendőrpisztolyokat akart szerezni, ezért támadt szeptemberben két járőrre P. László – nyilatkozta a Teréz körúti robbantó védője a Magyar Hírlapnak. A gyanúsított elmondása szerint gyerekkora óta meg nem nevezett evilági erők próbálják rákényszeríteni akaratukat, ezért is támadt a rendőrökre.

2017. június 15. 10:06

Meg akarta szerezni a megtámadott rendőrök szolgálati fegyvereit, de az általa összeállított pokolgép hatásaitól megijedt – közölte a Magyar Hírlappal védője útján a Teréz körúti robbantó. Ezzel olyan információkat közölt a lappal, amiket korábbi kihallgatásain elhallgatott a nyomozók elől.

Szikinger István védő beszámolója szerint a bűncselekménnyel gyanúsított P. László – állítása szerint – nem akart végezni a járőrökkel, és maga is megdöbbent, amikor látta, hogy a bomba milyen súlyos sérüléseket okozott a fiatal rendőröknek. A támadó azzal indokolta tettét, hogy fegyvereket akart szerezni, mert nem érezte magát biztonságban.

Elmondása szerint ugyanis már gyermekkora óta próbálják meg nem nevezett, evilági erők rákényszeríteni az akaratukat. Bár P. László nem részletezte, hogy kit-mit ért az őt befolyásoló erők alatt, a járőrök fegyverei megszerzésének kísérlete arra utal, hogy a terhelt konkrét embertől, vagy személyektől tarthatott. Korábbi beszámolója szerint a merénylő jelenleg is fél az említett „erőktől”.

A gyanúsítottat kétszer vizsgálták az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben, ahol épelméjűnek minősítették.

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Anonymtalan
2017. június 15. 16:18
Vagy tényleg skizofrén vagy skizofréniára játszik, hogy megússza a börtönt.
írmag
2017. június 15. 15:12
A róla készült felvételek is bizonyítják, kezdettől szerepet teljesít, az evilági erők biztosították arról, hogy büntetlenül megússza a megbízást.
zakar zoltán béla
2017. június 15. 14:44
A kis Kuka megszólalt, a mese elkezdődött..., Ki az ihlető?
Peter8811
2017. június 15. 14:35
Biztos hogy van ilyen, Bokros Lalyos bácsinak is a panamai hangok mondták, hogy nyugdíjat kell felezni. Gubó bácsinak is, hogy igyon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!