A fű a legnépszerűbb drog Magyarországon

2017. június 06. 16:13

Az uniós drogügynökség jelentése szerint Magyarországon a kannabisz a legnépszerűbb kábítószer.

2017. június 06. 16:13

A korábbi évekhez hasonlóan Magyarországon továbbra is a kannabisz a leggyakrabban használt kábítószer, amelynek fogyasztása a 18-34 éves fiatalok, illetve fiatal felnőttek körében összpontosul – közölte kedden közzétett éves jelentésében az Európai Unió drogügynöksége (EMCDDA).

A jelentés szerint a legutóbbi adatok azt mutatják, hogy a fiatal felnőttek körében az elmúlt években csökkenőben van a kannabisz fogyasztása, ugyanakkor az ecstasy, a kokain és az amfetaminok használata 2007-óta folyamatosan erősödik, ahogy egyre elterjedtebbek az új szintetikus pszichoaktív anyagok is.

Ezzel egy időben több magyar középiskolás diák esetében regisztráltak  alkoholfogyasztást. Az alkalomszerű, de nagy mennyiségű alkoholfogyasztás gyakorisága magasabb volt Magyarországon az összes többi vizsgált ország – az unió 28 tagállama mellett Törökország és Norvégia – átlagánál.

(MTI)

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kizökkentidő
2017. június 07. 13:55
Hová tűnnek a kulturált, nem sértö hozzászólások?
Akitlosz
2017. június 06. 21:54
Az alkohol meg nemhogy nem káros, de kifejezetten egészséges a fogyasztása. Csak mértéket kell tartani. Pont mint a gyógyszerszedésben.
Akitlosz
2017. június 06. 21:53
Jelentéktelen. Kábítószerfoygasztással Magyarországon inkább csak a sajtóban, TV-ben találkozni. Aki nem direkt ezt keresi ő gyakorlatilag sohasem találkozik ilyesmivel. A kendertermesztés különben is az olajlobbinak csípte a szemét, ezért tiltatták be "kábítószerre" hivatkozva, hogy megszüntessék a műanyag kötelek és termékek konkurenciáját. A kender kitűnő kötélalapanyag, meg ruhaalapnyag és persze étkezési célokat is szolgált régen, levest lehet főzni belőle. Ameddig nem terjedtek el a műanyagok, addig senkit nem zavart a kender.
flesh ripper
2017. június 06. 19:57
Magyar ember nem drogozik. Nem alkoholizál és nem cigizik. Magyar ember készül a harcra, edz, egészségesen eszik. Hamarosan eljövend a nagy, irtózatos Armageddon. Készen kell álljunk, hogy egészséges testtel és lélekkel éljük túl a Gonosz támadását civilizációnk (kultúránk, hitünk) ellen. Szükség lesz minden magyar harcosra. Szeretteinkért.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!