Sztrájkra készülnek a Tescónál

2017. május 29. 11:49

Munkalassítással és demonstrációkkal szeretnék elérni az ágazati szakszervezetek, hogy a magyar munkavállalók méltóbb béreket kapjanak a multinacionális áruházláncoktól.

2017. május 29. 11:49

Összefogtak az ágazati szakszervezetek annak érdekében, hogy méltó béreket harcoljanak ki a magyar munkavállalóknak a multinacionális áruházláncoknál – értesült a Magyar Idők.

A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ) és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) azért kötött együttműködési megállapodást, mert a Tesco a januári kötelező bérfejlesztésen túl idén nem hajlandó további béremelésekre, noha a vállalat szakemberhiánnyal küzd. A szakszervezetek célja, hogy közösen képviseljék a kiszolgáltatott munkavállalók érdekeit, s akár országossá szervezett demonstrációkkal gyakoroljanak nyomást a vállalatra.

Buday Pálné, a KASZ alelnöke a lapnak elmondta: az áruházakon belül munkalassítást, míg külső helyszínen, a budaörsi Teso központjánál demonstrációt terveznek. Az akció olyan napokon lehet számítani, mikor az jelentős hatást gyakorol a forgalomra, például ünnepek előtt – jelentette ki a KASZ képviselője.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OrangeOrder
2017. május 29. 22:42
A múltkori, halál lassú kiszolgáláskor gondoltam pont erre, hogy ezek MÁR lassítósztrájkolnak.
Sötétbenbújkálóellenforradalmár
2017. május 29. 22:05
Kössenek sthatégiai megállapodást a kormánnyal és akkor közpénzből fifti-fifti alapon a fidesszel szabadon bárki bármennyit kereshet és ki-be járkálhat oda is.
hazug politikusok
2017. május 29. 16:44
Több észre vételem van az első hogy a CBA-ba Coop-ba Realba kevesebbet keresnek az ott dolgozok mint a Tesco, Auchan, Lidl és Aldi élelmiszer áruházakban. A másik nálunk most fognak lejátszódni azok a folyamatok amik Németországban és Ausztriában már lejátszódtak, kifogják rúgni a magyar dolgozókat és ukránokkal és románokkal fogják feltölteni a létszámokat.
yanoo
2017. május 29. 12:37
Én minden bérsztrájkot támogatok.A magasabb béreket nem csak úgy adják, hanem ki kell harcolni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!