A CEU-s oktatók engedélyeit fogja vizsgálni a tárgyalásokért felelős kormányzati munkacsoport

2017. május 04. 11:27

Tovább nő a kormányzati nyomás a Közép-európai Egyetemen a Népszava beszámolója szerint. A lap kérdésére az EMMI válaszában azt írta, hogy a CEU-s oktatók „tartózkodási és munkavállalási engedélyeit” fogják vizsgálni.

2017. május 04. 11:27

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Lex CEU megszavazása után alkották meg az érintettekkel való tárgyalásért felelős munkacsoportját. A Népszava beszámolója szerint ez a munkacsoport a Közép-európai Egyetem oktatóinak „tartózkodási és munkavállalási engedélyeinekellenőrzését fogja vizsgálni.

A szakmai grémium feladata lesz többek között a külföldi egyetemek foglalkoztatási jogviszonyainak vizsgálata, munkavállalóik tartózkodási és munkavállalási engedélyének vizsgálata és egyéb jogi kérdések is

– idézi a lap az EMMI levelét. 

A CEU közleménye szerint eddig senki nem kereste meg az intézményt a kormánytól tárgyalási céllal. Az egyetem azt írja, hogy amennyiben októberig nem változtatnak a felsőoktatási törvényen, visszavonja a CEU működési engedélyét.

Összesen 152 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2017. május 05. 07:12
eddig senki nem kereste meg az intézményt a kormánytól tárgyalási céllal Ezek kurvara forditva ulnek a lovon.
áfonya
2017. május 04. 21:55
A Soros György által alapított egyetemen meghatározott társadalompolitikai és külpolitikai irányelvek mentén zajlik az oktatás – ez a legismertebb nyugati sajtóorgánumok CEU-t védő publicisztikái alapján már le se tagadható. Az ott tanuló diákokat külpolitikai téren az euro-atlanti integráció igenlésére, társadalompolitikát tekintve pedig az egyéni érdek közösségi érdek fölé helyezésének elfogadására kondicionálják. Az individualista liberalizmus és az euro-atlanti integráció szükségességének gondolata minden nagyobb nyugati lap Soros-egyetemet védő publicisztikáiban felmerül, ezáltal gyakorlatilag elismerték, hogy maga az egyetem ezt az irányvonalat képviseli, a CEU „veszélybe sodrása” pedig ennek az ideológiának a terjesztését akadályozza. A Bloomberg amerikai hírügynökség szerint a CEU körüli vitából egy ideológiák közti harc bontakozott ki; szerintük Orbán Viktor már évekkel ezelőtt szembefordult a liberalizmussal, és ennek jegyében zajlik az „egyetem elleni támadás”. A lap azt írja, a CEU elleni fellépéssel Orbán „az egész nyugati értékrenddel szembefordult”. Ezzel a Bloomberg elismerte, hogy a Soros-egyetemen egy jól körvonalazható nyugati értékrend szellemében zajlik az oktatás. Az amerikai lap még a kormány bevándorláspolitikája és a Soros György által javasolt migrációs politika közt is kontrasztot von, ezzel azt sugallva, hogy a kormány azért “próbálja bezáratni” vagy “ellopni” és kontroll alá vonni az egyetemet, mert ott az oktatók bevándorlást támogató nézeteket képviselnek.
áfonya
2017. május 04. 21:53
Ceun ügynök képzés megy . Elismerték: ideológiai oktatást folytat a Soros-egyetem. Több nyugati sajtóorgánum is elismerte, hogy a Soros-egyetemen ideológiai oktatás zajlik, és a CEU körüli viták egy ideológiák közti ütközőzónává váltak. Ismert nyugati lapok nagy vonalakban azt is meghatározzák, hogy milyen ideológiát oktatnak a Soros-egyetemen. Ballibsi kommunista banda ezért tiltakozik ceu nehogy átlátható legyen .Kommunista sejtek bújó helye. https://magyarkozosseg.net/elismertek-ideologiai-oktatast-folytat-a-soros-egyetem/
áfonya
2017. május 04. 20:39
Brüsszel lábbal tapossa az eus törvényeket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!