Már Magyarországon is lehet síelni

2016. december 09. 10:25

Csütörtökön megnyitott az eplényi síaréna, többek között üzemel Magyarország egyetlen négyüléses felvonója is. Gőzerővel hóágyúznak a mátraszentistváni síparkban és Kékestetőn is, Kékesen a tervek szerint még a karácsonyi ünnepek előtt megnyitnák a pályát.

2016. december 09. 10:25
Kiss Brigitta

Csütörtökön kinyitott a Síréna Eplény, teljes hosszában síelhető az A1-es pálya, illetve a T1-es tanpálya is (Itt kattintva elérhető a síaréna térképe), üzemel Magyarország egyetlen 4 üléses felvonója és az 1-es csákányos is az alsó szakaszon, emellett működik a síiskola is.

Az eplényi sípálya 9:30 és 19:00 között tart nyitva, egész hétvégén várják a síelni vágyókat. A megnyitott pályákat a völgyben 50, míg fent a hegyen 45 centi vastagságú hótakaró borítja.

Síelők Eplényben december 8-án

Szintén folyik a mátraszentistváni Sípark és a kékestetői Sícentrum hóágyúzása is, így ezek is megnyílhatnak rövidesen, de konkrét nyitási dátum még egyik sípálya esetében sincs kitűzve. A kékestetői Sícentrum részéről a Mandiner megkeresésére azt közölték: terveik szerint még a karácsonyi ünnepek előtt megnyitják a sípályát.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1120
2016. december 09. 16:30
Akinek a hóágyú kapcsán is Habony jut az eszébe, az menthetetlen. Sajnálom. :)
Zokni
2016. december 09. 12:51
"a sielest is mint a demokracia osszes vivmanyat a magyar emberek a nemzeti oligarchakon keresztul elvezik. " - írja. Miért, már oda is a Habony himalájai telkéről importáljuk a havat?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!