Hosszú Katinka 2016 második legjobb női sportolója

2016. december 29. 15:14

Hosszú Katinkát szavazta meg 2016-ban a világ második legjobb női sportolójának a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség. A magyar kiválóságot csak néhány ponttal előzte meg Simone Biles amerikai tornász. A férfiaknál Usain Bolt végzett az élen.

2016. december 29. 15:14

A Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) úgy szavazott, hogy Hosszú Katinka a második legjobb női sportoló volt 2016-ban az amerikai tornász, Simone Biles mögött.

A férfiaknál Usain Bolt jamaicai atléta rekordot jelentő hatodik alkalommal végzett az élen, nagy fölénnyel megelőzve minden idők legeredményesebb olimpikonját, az amerikai úszófenomén Michael Phelpset. A Rióban harmadszor triplázó Bolt – aki aranyérmes lett 100 és 200 méteren, valamint a 4x100 méteres váltóval – több mint kétszer annyi pontot kapott, mint a brazil metropoliszban öt arany- és egy ezüstérmet gyűjtő Phelps. Harmadik a portugál labdarúgó-válogatottal idén Európa-bajnok, a Real Madriddal pedig Bajnokok Ligája-győztes Cristiano Ronaldo lett.

Simone Biles a legjobb női sportoló 2016-ban

A nőknél az idei nyári olimpián három arany- és egy ezüstérmet szerző Hosszú Katinka mindössze 52 ponttal maradt el az 524 ponttal élen végző, Rióban négyszeres bajnok Biles mögött. Harmadikként az amerikai teniszező, Serena Williams végzett.

A voksoláson az év csapata az angol futballbajnokságot óriási meglepetésre megnyerő Leicester City lett, míg a sajtó kiszolgálását a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon ítélte a legjobbnak az AIPS.

Így alakultak a pontok

A szavazáson 110 országból 382 újságíró vett részt.

Az AIPS-szavazás végeredménye:

    férfiak:

1. Usain Bolt (jamaicai, atlétika) 1149 pont

2. Michael Phelps (amerikai, úszás) 490

3. Cristiano Ronaldo (portugál, labdarúgás) 387

    nők:

1. Simone Biles (amerikai, torna) 524 pont

2. Hosszú Katinka (úszás) 472

3. Serena Williams (amerikai, tenisz) 361

(MTI)

Összesen 165 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Anti Komcsi
2016. december 30. 10:20
Első helyet érdemelt volna. A torna pontozâsos sport, amerikai és néger polkorrektség nélkül nem biztos, hogy nyert volna. Így is fantasztikus, gratulálunk Katinkának és büszkék vagyunk rá.
néhai Ch.Pilot
2016. december 30. 07:44
Katinka csak a második? Pedig olyan teljesítményt nyújtott, amilyet senki a világon! Szétverte egy ország komplett Úszószövetségét, embereket tett tönkre, hurcolt meg. Viszályt szított egy országban. Ez világviszonylatban egyedülálló teljesítmény, sport-történeti kuriózum! Ráadásul lehet, hogy megakadályozza egy Úszó VB, és egy Olimpia megrendezését (bár ezek miatt majd az adott évben kell az Év Sportolónőjének választani). Remélem, addigra lehull a hályog a cím adományozóinak szeméről és az első helyre teszik.
Mindjárt
2016. december 30. 06:29
A felcsúti cigány kutyái nem magyarok. Képtelenek értékelni Katinka világszerte elismert eredményeit és csak köpködni tudnak.
OHM
2016. december 30. 00:20
Gyárfás meg a faszomtudjaki! Beszoptál Katinka!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!