Még ma nyilvánosságra hozzák a körúti robbantóról készült felvételt

2016. szeptember 26. 14:16

Még a hétfői napon nyilvánosságra hozzák azt az utcai felvételt, melyen a Teréz körúti robbantás elkövetője látható – mondta a Belügyminisztérium államtitkára hétfőn napirend előtt. Kontrát Károly közölte: a nyomozás továbbra is nagy erőkkel folyik, eddig 145 kamerafelvételt foglalt le a rendőrség.

2016. szeptember 26. 14:16

Még a hétfői nap folyamán nyilvánosságra hozza a rendőrség azt a videofelvételt, amelyen látható a szombati esti Teréz körúti robbantás elkövetője – közölte a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára hétfőn az Országgyűlésben napirend előtt.

Kontrát Károly elmondta: a nyomozást nagyban segítheti az egyik utcai kamera által készített felvétel. Azt kérik az emberektől, hogy segítsenek az elkövető mielőbbi elfogásában – tette hozzá.

A rendőrség nagy erőkkel nyomoz az ügyben, 145 kamerafelvételt foglaltak le eddig –közölte. Az államtitkár értékelése szerint a támadás a rendőrök, a rendőrség, a magyar emberek biztonsága ellen irányult.

(MTI) 

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Morgen
2016. szeptember 26. 15:39
Egy naiv kérdés: Ki figyeli a térfigyelő kamerákat?
Ultra2015
2016. szeptember 26. 15:20
Különböző helyeken a sajtóba a nemzetbiztonsági bizottság ülése után 3 ellenzéki és egy kormánypárti megnyilvánulást idéztek. És egyelőre sem megerősíteni sem cáfolni nem tudott egyik sem semmit! Tehát hátrébb az agarakkal és hagyják a szakembereket és nyomozókat dolgozni, hogy tényeket tudjanak közölni!
Berecskereki
2016. szeptember 26. 15:08
"Hidegvérrel lépett át az áldozatokon a Teréz körúti zacskós alak Úgy tudjuk, a rendőrök elleni támadással összefüggésbe hozható gyanús alak már a robbantás előtt 20-30 perccel megjelent a helyszínen. A felújítás alatt álló üzlethelyiség bejáratánál lerakott egy táskát, majd a mellette lévő kis beállóban várakozott. Értesülésünk szerint a robbanás előtt még fél perccel is járókelők tucatjai haladtak el a bomba és a várakozó alak előtt, sőt volt, aki közvetlenül a rendőrök előtt sétált. Értesüléseink szerint mindeközben a gyanús figura egy zacskóval a kezében várakozott, így mindannyiukat láthatta, és persze fordítva, őt is láthatták. Akkor is pár méterre a lerakott, bombát rejtő táskától állt, amikor a járőrpáros elhaladt előtte, ő szemmel tartotta őket. Az alak ezután mélyen visszahúzódott a beállóba, a zacskójába nyúlt, pár pillanattal később pedig bekövetkezik a robbanás. (Vagyis pontosításra szorul az a vasárnapi értesülésünk, amely szerint az illető a rendőrök után dobott valamit. Ami bizonyos, hogy a zacskójába nyúlt.) Az alak detonáció után egyszerűen kilépett a beugróból, majd lassan, nyugodtan, a robbantás következményeit és főleg a sebesült rendőröket szemügyre véve távozott a Király utca irányába." http://hvg.hu/itthon/20160926_Hidegverrel_lepett_at_aldozatain_a_robbanto
villogókékfog
2016. szeptember 26. 14:57
Úgy tippelem, hogy szerdára meglesz az elkövető.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!