Romániában jegyzik be Andy Vajna tévécsatornáit

2016. július 06. 09:00

Romániában lesznek bejegyezve Andy Vajna meglévő és új TV-csatornái – írta meg a Népszabadság. Sokat spórolnak Vajnáék, mivel a műsorszolgáltatási díj jóval olcsóbb a szomszédos országban, de a reklámadót itthon kell fizetniük. A társaság a Brexit-tel és a bővülő portfólióval magyarázta a döntést.

2016. július 06. 09:00

Népszabadság számolt be arról, hogy a romániai Audiovizuális Tanács (CNA) elfogadta Andy Vajna romániai cégének kérelmét. Így a filmügyi kormánybiztos médiabirodalmának meglévő és új csatornái közül a Chili TV, az Izaura TV, a Joy TV, a Kiwi TV, a Mozi+, a Prime, a Super TV2 és a Zenebutik is Romániában fog műsorszolgáltatási díjat fizetni. Vajna december végén – az állami tulajdonú Eximbank hitelének segítségével – a vásárolta meg a TV2-csoportot és nagy lendülettel látott neki a tévétársaság diverzifikálásához. Ennek részeként alakul át három és rajtol öt új csatorna.

Vajna Romániában bejegyzett csatornáinak működését az ottani törvények és hatóságok fogják szabályozni és ellenőrizni, de a reklámadót ettől függetlenül be kell fizetniük Magyarországon. Habár a műsorszolgáltatási díj lényegesen kisebb a szomszéd országban, a szabályozások jóval szigorúbbak. Az itthon sugárzott adást a CNA azonban csak akkor vizsgálja, ha a magyar Médiatanács ezt külön kéri tőle. Egyébként volt már erre példa, az RTL egy ilyen eljárás után költözött Romániából Luxemburgba. A TV2-csoport az induló új csatornáival és a Brexit-tel magyarázta a döntést, ugyanis a társaság három csatornája eddig Londonban volt bejegyezve. 

Összesen 173 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magnamater
2016. december 10. 14:31
Ezt a kövér disznót, ezt az ofshort lovagot ki kell utasítani Magyarországról, de előzőleg teljes vagyonelkobzásra kell ítélni. Mért kellett egyáltalán ide behozni? Orbán tán úgy gondolta, nincsen elég vérszívó az országban?
kispufi
2016. július 19. 15:49
azért ne felejtsük, hogy mi pedig pont ugyanezért kárhoztatjuk, és nem alaptalanul.
kispufi
2016. július 19. 15:49
le kell szarni őket. én elhiszem, hogy nekik pl. a higanymozgású idióta viselt dolgai - és ezt csak a gazdasági alapjaira értem - nem fájtak, de legyünk már ennyivel különbek nálunk, hogy azért nem egy első ránézésre (politikailag legalábbis) értelmetlenül fideszkegyenccé tett szerencselovag nekünk semmi hasznot nem hajtó adó- és haszonmaximalizálása ügyében nyitunk felesleges frontokat.
kispufi
2016. július 19. 15:49
na attól ti még idióták vagytok a demagóg felsőbbrendűségetekkel, életidegen agresszív utópiáitokkal és a polkorrekt módra történő mindent kijátszásotokkal, úgyhogy arról, hogy ki különb, inkább ne oktass ki, és annyit még, hogy de, vannak az élhetetlenségnek fokozatai, és ti azt kimaxoltátok a líblingjeitekkel, soha többé ne lássunk bársonyszék közelében, ott forduljatok fel a ligetben meg a különböző ingyenélő helyeiteken.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!