Az ellenzék sokallja az NGM karácsonyi rendezvényének költségeit

2016. február 04. 15:19

Az NGM közölte: saját megtakarításából finanszírozta karácsonyi rendezvényét. A DK az ünnepség kapcsán Orbán Viktort a költségek eloszlásának vizsgálatára, az Együtt pedig közérdekű adatigénylés formájában a többi tárca adatainak nyilvánosságra hozatalára szólította fel Rogán Antalt.

2016. február 04. 15:19

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) saját működési költsége év közbeni megtakarításából fedezte karácsonyi rendezvényét – közölte a tárca csütörtökön az MTI-vel, hozzátéve, hogy a Világgazdaságban megjelentekkel ellentétben nem 350, hanem bruttó 25,8 millió forintba került az esemény. A tárca azt követően tájékoztatta az MTI-t, hogy a csütörtöki Világgazdaság című gazdasági napilap nyomtatott kiadásában  az jelent meg, a tárca karácsonyi rendezvénye 350 millió forintba került. A minisztérium azt is közölte, hogy a rendezvény lebonyolításával az állami tulajdonú Millenáris Nonprofit Kft.-t bízták meg, és a rendezvényre a tárca 2200 dolgozóját hívták meg.

Ennyi az annyi

A Világgazdaság ominózus cikkének online elérhető változatában a lap már elnézést kért a pontatlan adatokért, amelyet pénteki számukban javítanak, az érintettektől pedig elnézést kérnek emiatt.

A VG.hu jelenlegi cikkében egyébként már nem szerepel a 350 milliós összeg. Azt írják: több mint 42 milliót költött a tárca a karácsonyi ünnepség kapcsán. A Millenárisban tartott állófogadásra, és ehhez kapcsolódóan bútorok bérlésére majdnem 20 milliót fizetett az IZ-s Kft.-nek. A Bambi Entertainment Kft.-nek összesen bruttó 3,1 milliót fizettek az „ünnepség megtartásához kapcsolódó szolgáltatások biztosítására”. Emellett magának a Millenárisnak is fizettek 2,5 milliót terembérlésre. Továbbá több mint 17 milliót fizettek a minisztériumi dolgozóknak vásárolt ajándékokra – írja a VG.hu a tárca honlapján közzétett szerződéses listára hivatkozva. 

DK: Karácsonyi ünnepség helyett inkább a tanároknak jusson pénz! 

A Világgazdaság információja alapján a Demokratikus Koalíció (DK) arra szólította fel Orbán Viktor miniszterelnököt, vizsgáltassa ki, hogyan költhettek 23 millió forintot a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) karácsonyi ünnepségére, miközben nem adtak fizetést a tanároknak.

Együtt: Ne bulizzon a minisztérium, amíg nincsen kréta!

Az Együtt közérdekű adatigénylésben szólítja fel Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető minisztert, hogy hozza nyilvánosságra, „mennyiért bulizott karácsonykor a Fidesz-kormány többi tárcája”, miután a Világgazdaság arról írt: a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) 23 millió forintot költött erre tavaly.

Az ellenzéki párt az MTI-hez eljuttatott csütörtöki közleményében felháborítónak nevezi, hogy a Fidesz-kormány minisztériumai „tízmilliókat költenek bulizásra”, miközben – írták – az állami alkalmazottak fizetése hónapról hónapra késve érkezik, az iskolákban napi egy krétát kell a tanároknak beosztani, az egészségügyben pedig olyan állapotok uralkodnak, hogy a kórházi osztályok legalább harmadát be kellene zárni, ha betartanák a szabályokat.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kala pál
2016. február 05. 06:30
Éhes az ellenzék, Söjtör óta nem evett finom töltött angolnát!http://mno.hu/migr_1834/sojtori-rablohus-678424
kitiltott
2016. február 04. 20:31
merjünk továbbra is kicsik lenni. a magyar külügyminiszter járjon turkálós ruhában, a nemzetgazdasági miniszter és dolgozói a páratlan magyar sikerek ellére se ünnepeljen hanem szégyenkezzen hogy meg merte előzni az IMF hitellel felpufferelt Gyurcsány -Bajnai időszakot.. ezek a mocskos balos szarevők a kapzsiság utáni második legmocskosabb sok sok háborút kiváltó irigységet akarják megragadni..
f.judit
2016. február 04. 18:42
Az járt jól akinek sikerült túladni az a sok eladhatatlan portékáján!
Energetikus
2016. február 04. 17:05
de ne feledkezzetek meg arról, hogy értetek - a ti egészségetekre buliztak ... - miattatok volt egy picit drágább ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!