A XXI. századi humánus Európa migrációs doktrínája

2015. szeptember 19. 16:44

Milyen házibuli az, ahova a vendégek nem meghívás alapján jönnek, hanem felözönlenek a Blaha Lujza térről, mert megszerezték a címet, és mindjárt oda is költöznek?

2015. szeptember 19. 16:44
Puzsér Róbert
Puzsér Róbert

„Döbbentem szemlélem az Európán átvonuló migránsokat. Sokuk számára a német élet nem kielégítő, így aztán Svédország felé mennek tovább.

Milyen házibuli az, ahova a vendégek nem meghívás alapján jönnek, hanem felözönlenek a Blaha Lujza térről, mert megszerezték a címet, és mindjárt oda is költöznek? Ha pedig ezt valaki, aki speciel ott lakik, esetleg nem tartja jó ötletnek, akkor ő mindjárt egy xenofób fasiszta?

Semmi bajom a bevándorlással. Támogatom, hogy fogadjunk be üldözött szír keresztényeket akár Magyarországra is. Abban azonban biztos vagyok, hogy legkevésbé azoknak szabad letelepedést biztosítani, akik Frankfurtban azt skandálják, hogy engedjék már őket végre Malmöbe.

Mindez nyilván nem menti fel a magyar hatóságokat. Sem azt, h a menekültáradat hírére plakátolni kezdtek, se azt a beleszarós, szubhumán bánásmódot, amellyel a migránsokat kezelik. Sokszor az az érzésem, hogy a kígyónyelvű Habony, és a szellemi vezetése alatt halhatatlan lelkét egy vonzó fausti alku keretében végleg elveszejtő Orbán egyetlen másodpercig sem akarják megoldani az úgynevezett menekültválságot. Ők éppen válságot menedzselni akarnak, folyamatos katasztrófa-hangulatot fenntartani. Orwell rémálma az a háborús kormányzat, melynek nem célja a háború megnyerése, hiszen az garantálja a társadalom ellenőrzését és a rezsim legitimitását. Amíg menekültválság van, addig ugyan kit érdekelnek az állami földek, a közbeszerzések vagy a brókerbotrányok? Ha a kerítés bármelyik oldalán balhé van, akkor ugyan kit érdekel a korrupt orbáni állam mindennapos működése? És épp ez a korrupt, későkádári rendszer az, ami miatt akkor is alkalmatlan lenne a kormány a határsértés humánus és hatékony kezelésére, ha valóban szándékában állna ilyesmi.”

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
machinemouse
2015. szeptember 20. 21:46
Hát ez úgy van, hogy ha szétbombázzák a házad akkor nyílván nem kérsz meghívót, hogy azokhoz menj akik közvetve felelősek érte. Ehhez képest elég csendesek.
Mich
2015. szeptember 20. 15:38
Na már ez a liberális f@szt szopó is érzi, hogy nem lehet nyerni az ellenséges migráció támogatásával... Bár ki nem sz@rja le őt...
Je suis László Petra
2015. szeptember 20. 11:43
Wendriner Piroska "Mi a franc Orbán, talán a mindenható atyaúristen" 1.1 Millió agyhalott fideszbirka szerint simán az Kezet csókolnak neki, misét mondanak érte
Je suis László Petra
2015. szeptember 20. 11:42
tango47 [Hozzászóló kiszűrése] 2015. szeptember 19. 17:31 "Ők éppen válságot menedzselni akarnak, folyamatos katasztrófa-hangulatot fenntartani." EZ TÉNYLEG ELHISZI AMIT ÍR? Meg még úgy 5 millióan is elhiszik orbán 20 éve permanens forradalmat hirdet, verbális polgárháborút szít a magyarok között! Mit is mondott a cigány 2010 ben? Győzött a fülkeforradalom
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!