Jobbik: Az önkéntes sorkatonaság a megoldás

2015. szeptember 28. 13:43

Civilek is segítsenek a hatóságoknak a határvédelemben! – javasolta Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője hétfői sajtótájékoztatóján. A politikus a hosszútávú megoldást az önkéntes sorkatonaság bevezetésében látja.

2015. szeptember 28. 13:43

Önkéntes civilek is kapcsolódjanak be a határok védelmébe – javasolta Mirkóczki Ádám a Jobbik szóvivője. A politikus hétfői sajtótájékoztatóján beszélt a civilek bevonásáról. Erre azért lenne szükség, mert a déli határ teljes lezárásával nőhet az erőszakos átkelési kísérletek száma, ezzel a rendőrség, valamint a honvédség munkája is. Az önkéntes, erkölcsi bizonyítvánnyal rendelkező civilek úgy segítenék a hatóságokat, hogy számos egészségügyi, logisztikai feladatot vennének át tőlük. Az ügy megvitatására jobbikos politikus ötpárti egyeztetés összehívását kérte a belügyi tárcától.

Mirkóczki Ádám szerint a hosszútávú megoldás az lenne, ha Magyarország bevezetné az önkéntes sorkatonaságot. Minden 18. életévét betöltő férfi kapna behívót, de maguk dönthetnék el, hogy vállalják-e a feladatot. A csatlakozók számát kedvezményekkel növelnék. Az állam így tisztában lehetne a rendelkezésére álló haderő állapotával, melyre bátran támaszkodhatna.

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2015. szeptember 29. 04:20
Nevetséges ez a sorkatonaság mánia, amikor még egy önvédelmi pisztolyt is tilos tartania magyar embernek. S a sorkatonaságnak sem jutna fegyver sem lőszer.
NagyPál
2015. szeptember 29. 04:09
Bárki (aki megfelel a kritériumoknak) lehet szerződéses katona. Még is kb. 5 000 ember hiányzik a Seregből - vajh miért? De azért van 70 db tábornokunk....
Akitlosz
2015. szeptember 29. 04:09
Az önkéntes valódi, azaz hivatásos katonaság miért nem megoldás? A sorkatonaságban arra megy ki a játék, hogy az állam úgy akar katonákat magának, hogy ne kelljen megfizetnie őket. Van az a pénz, amennyiért annyi katonát kap az állam, amennyit csak akar. A katona is egy foglalkozás. Tessék megfizetni, s nem elvárni, hogy ingyen harcoljon!
Mindjárt
2015. szeptember 29. 04:05
Látom, kezditek felismerni, hogy a haza veszélyben van. Az EU és a NATO nem biztosíték a hazának és a magyarságnak. Hazánkat nem védi hanem ellehetetleníti hazánk és kárpátaljai honfitársaink védelmét. Isten óvja Magyarországot de nektek is ki kell venni részeteket a haza védelmében.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!