Horvátország és Románia felé kerülhetnek majd a migránsok

2015. szeptember 15. 09:01

Az M1 kedd reggeli műsorában Mátraházi Tibor, biztonságpolitikai szakértő kifejtette: a magyar-szerb zöldhatár lezárását követően a migránsok minden bizonnyal Horvátország és Románia felé kerülnek majd.

2015. szeptember 15. 09:01

Mátraházi Tibor biztonságpolitikai szakértő szerint a magyar-szerb zöldhatár lezárása után Horvátország vagy Románia felé kerülhetnek a már Szerbiába érkezett, az Európai Unióba tartó illegális migránsok. A szakértő az M1 csatorna kedd reggeli műsorában arról beszélt, hogy a következő két–három hétben „valamelyest nyugodtabb lesz a helyzet”, a kérdés az lesz, az érkezők miként reagálnak arra, hogy jelentős hányaduk menedékkérelmét elutasítják. 

A szakértő elmondta: a szerb-horvát határ nagy részén a veszélyes Dunán kellene átkelniük, délebbre pedig a magyarországinál jóval nehezebb terepen vezet az út. Talán a tél közeledte időt hagy arra, hogy felkészüljünk a tavaszi hullámban érkező újabb menekültáradatra – fogalmazott a szakember.

 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gxcapril
2015. szeptember 15. 10:46
Keruljenek. Az uj szabalyok szerint ha papirok nelkul fogjak el oket mind buncselekmenyt kovetnek el, le lehet oket tartoztatni es kitoloncolni. Ennyi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!