Migránsok átvágták a gyodát

2015. augusztus 07. 13:33

Csütörtök éjszaka tizennyolc migráns a gyorstelepítésű pengés drótakadály átvágásával próbált Ásotthalom környékén átjutni a zöldhatáron. Az M1 információi szerint a rendőrség mindannyiukat elfogta. Kovács Zoltán kormányszóvivő szerint gőzerővel folyik a kerítésépítés.

2015. augusztus 07. 13:33

Az M1 pénteken arról számolt be, hogy migránsok egy csoportja a csütörtök éjszaka folyamán Ásotthalom közelében átvágta az épülő, déli határzárként funkcionáló kerítést. Úgy tudják, tizennyolc migráns próbált ilyen módon bejutni az országba; a rendőrség mindannyiukat elfogta. 

Mint arról csütörtökön írtunk, a sajtóban megjelent több képen nem az a négyméteres kerítés látható, amely végül hosszabb távra épül a déli határszakaszon, hanem gyoda, azaz gyorstelepítésű drótakadály. Feltehetőleg egy ilyet bontottak meg az illegális határátlépők. 

Közben Kovács Zoltán kormányszóvivő azt közölte, a déli biztonsági határzár az új határidőnek és kijelölésnek megfelelően gőzerővel épül. Kifejtette: az építési folyamatnak vannak technikai, technológiai értelemben vett különböző fázisai. A pengés drótkerítés építhető a leggyorsabban, és ennek megvalósulását lehet most látni. A biztonsági határzár többi eleme időben és technológiai értelemben ezzel párhuzamosan, az eredeti szándéknak megfelelően épül – tette hozzá.

A kormányszóvivő hangsúlyozta: az ország és az Európai Unió elemi érdeke, hogy az illegális migráció jelenlegi mértékénél a határ fizikai lezárása a lehető leghamarabb megtörténjen. Pénteken átlépte a 110 ezret az illegálisan Magyarországra érkezők száma.

Összesen 203 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
A bevándorlás megszállás
2015. augusztus 08. 10:35
dr?kovax "amíg odaér az ügyelet. " Ügyelet az orvosoknál van Normális országokban HATÁRŐRSÉGNEK hívják!!!!!!!!!!!
A bevándorlás megszállás
2015. augusztus 08. 10:23
választópolgár "előre mondom nincs annyi hely a börtönben amennyien jönni fognak!" Már most is 140%-on üzemelnek a börtönnek nevezett Welness központok, tele diákcsínyeket elkövető cigányokkal Hova tennék a már most 110 ezer arabcigányt? válasz erre
A bevándorlás megszállás
2015. augusztus 08. 10:22
választópolgár "előre mondom nincs annyi hely a börtönben amennyien jönni fognak!" Már most is 140-on üzemelnek a börtönnek nevezett Welness központok, tele diákcsínyeket elkövető cigányokkal Hova tennék a már most 110 ezer arabcigányt?
A bevándorlás megszállás
2015. augusztus 08. 10:20
bunko_jobbos [Hozzászóló kiszűrése] 2015. augusztus 7. 13:49 A helyes eljárás: várunk egy fél évet és utána értékelünk. Ne legyen igazam, de fél év műlva már fegyveres harcok lesznek az országban Ha a Magyarok nem fegyverkeznek, akkor csak mészárlás lesz
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!