NGM kampányvideó: „Hasta la vista, néni!”

2015. július 20. 12:24

Nehezen értelmezhető, filmparódia-szerű videókkal kampányol a Nemzetgazdasági Minisztérium a munkahelyi körülmények javításáért és a munkavédelmi előírások betartásáért.

2015. július 20. 12:24

A jó minkahely mindnyájunknak fontos” – ez a címe a Nemzetgazdasági Minisztérium közel négymilliárd forintos, főleg uniós forrásból finanszírozott projektjének, melynek keretében kampányvideókat is készítettek. Ennek eredményére a 444 hívta fel a figyelmet. Az alkotások egyszerre parodizálnak filmeket, és hívják fel a figyelmet a jogszerű foglalkoztatás fontosságára, valamint a munkavédelmi előírások betartásának kötelezettségére. 

A fenti videó mellett készült egy anyag, ami a Mátrixot idézi, egy másik (Laci, a profi) pedig a Léon, a profi című film éttermi jeleneteire hajaz. Ezeken kívül van még egy A lány, aki a kóddal játszik című rész is, illetve egy külön videót annak szenteltek, hogy elmagyarázzák, hogyan készült a program logója.

A projekt képviselői fesztiválokra is kilátogatnak, illetve létrehoztak egy közösségi oldalt, ahol többek között ezt írják:

Az egyik szemünk sír, a másik pedig már alszik;) Fergeteges hangulatban telt az idei EFOTT is. Most pár nap fesztiválmentes nap következik, hogy aztán elinduljunk Debrecen felé. Ha van kedved gyere TE is velünk a július 22-én kezdődő CAMPUS Fesztiválra, ahová megnyerheted ingyen jegyedet. Játssz videókvízt a Facebook oldalunkon és irány a CAMPUS!

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tintamin
2015. július 20. 19:09
4MILLIARDERT MEGERTE!
Viz Elek
2015. július 20. 15:36
Talán nem kellett volna leépíteni hanem éppen meg kellett volna erősíteni a munkavédelmi-munkabiztonsági felügyelőségeket ill. szervezetet, annak nagyobb haszna lett volna./Ez legalább 15-20 éves probléma./ők a fekete munkától a munkavédelemig mindennel foglalkoztak. De persze értem én. A keleti vadkapitalizmusban a dolgozók kizsákmányolásának egyetlen gátja a hatékony munkavédelem, ezért szükségtelen, és gátja a fejlődésnek. Na ez az amiben Orbán-Gyurcsány-Bajnai egyetért./
Magyar olimpia? Köszönjük, NEM!
2015. július 20. 13:15
talán inkább ELLENŐRIZNI és BÜNTETNI KELLENE
Magyar olimpia? Köszönjük, NEM!
2015. július 20. 13:15
talán inkább ELLENŐRIZNI és BÜNTETNI KELLENE
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!