Kormányszóvivő: Akkor van értelme a kerítésnek, ha ellátja a funkcióját

2015. július 17. 07:56

Kovács Zoltán szerint elfogadhatatlan, hogy a zöldhatáron bárki kénye-kedve szerint átjárhat, illetve az embercsempészek segítségével átjuthat.

2015. július 17. 07:56

Egy kerítésnek akkor van értelme, ha a funkcióját el tudja látni – mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő a déli határon épülő határzárról az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában.

A határzár mintaszakaszánál délelőtt tartott sajtótájékoztatót Hende Csaba honvédelmi miniszter, Pintér Sándor belügyminiszter és Kovács Zoltán. Elhangzott: a kivitelezés tíz-tizenkét helyszínen kezdődhet el, a munkában a honvédség kilencszáz tagja vesz részt, a határidő november 30.

A kormányszóvivő az M1-en kijelentette: elfogadhatatlan, hogy a zöldhatáron bárki kénye-kedve szerint átjárhat, pontosabban az embercsempészek segítségével átjuthat. Hozzátette, hogy ebben az évben eddig 81 ezer határsértő érkezett, ami lassan a duplája a tavalyi számnak.

Mint mondta, nemcsak Magyarországon van gond: Ausztriában tele vannak a táborok és Németország is közel jár ehhez. Hozzátette, hogy a magyar hatóságok egyelőre mindenkit el tudnak helyezni.

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
áfonya
2015. július 17. 13:18
Az embercsempészpárti MSZP Ami tegnap hihetetlennek tűnt, mára valósággá vált: a szocialisták az embercsempészek pártjára álltak. Nem mintha eddig különösebb illúziói lehettek bárkinek, aki megnyilvánulásaikat figyelte. Ám az, hogy felajánlották a székházukat az úgymond menekülteket segítő szervezeteknek, végképp eloszlatott minden kétséget szándékaikat illetően. http://www.napigazdasag.hu/cikk/50065/
betamás89
2015. július 17. 11:57
Szaud Arábia, Katar és az Emirségek nem tagjai a menekültekre vonatkozó 1951-es Egyezménynek (és következésképpen az azt kiegészitő jegyzőkönyvnek sem). Ezért nem is mennek oda menekültek. Szerintem Magyarország is ki kellene lépjen ezen Egyezmények aláirói közül.
Strassnoff Ignác
2015. július 17. 10:21
Amúgy mielőtt az oly kulturáltan, szép magyarsággal anyázó hívek félreértenének (Elkéstem, megtörtént.) megjegyzem, hogy ha meg tudnának győzni, hogy az Orbán-ketrec megoldja a problémát, mennék segíteni építeni. Ingyen, társadalmi munkában. Én minden értelmes tettel és gondolattal egyet tudok érteni, bárkitől is származzon az. Ez esetben például kivételesen még a kormányszóvivővel is. "Akkor van értelme a kerítésnek, ha ellátja a funkcióját" Na ez az. Úgy tudom "próbakerítés" épül. Megépítik pár száz méter hosszan, aztán figyelik, hogy átjutnak-e rajta a migránsok. Egy idő után elégedetten megállapítják, hogy még csak meg se merte próbálni egy se, ergo jó dolog ez, jöhet a következő 175 kilométer. Szerintem ezt nem így kéne. Ballagjanak el az anyagokkal valahova Tiszabasznád környékére, ahol a helyi lakosság jelentős hányada migráns, a XV. század környékéről, aztán mondjuk egy hektáros területet kerítsenek körbe a tervezett védművel, azon belül helyezzenek el mindenféle színesfémet, biciklit, kannás bort és egyéb kincseket! Ha pár nap múlva érintetlenül ott lesz még a cucc, akkor a kerítés kiállta próbát, ha viszont nem, akkor újra kéne gondolni a projektet. Ellenvélemény? (Ha lehet,akkor esetleg érvekkel. Gyengébbek kedvéért: Az anyázás nem az.)
Felebarát
2015. július 17. 10:09
át se kell mászni a kerítésen, leül elé, és már be is kell fogadni őt...ügyes eme kormány, minden tiszteletem az övé :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!