Debreceni országgyűlési képviselők: Zárttá kell tenni a menekülttáborokat

2015. június 29. 20:44

Tűrhetetlennek és elfogadhatatlannak minősítették a debreceni országgyűlési képviselők, azoknak a menekülteknek a viselkedését, akik a debreceni befogadó állomáson hétfőn erőszakos cselekedetet követtek el. A kormánypárti politikusok szerint a tömeges népvándorlást az fékezné meg, ha bezárnák a menekülttáborokat.

2015. június 29. 20:44

Debrecen kormánypárti országgyűlési képviselői szerint zárttá kell tenni a hazai befogadóállomásokat. Pósán László, Kósa Lajos és Tasó László (Fidesz) a debreceni táborban és környékén hétfőn történt erőszakos cselekményekkel kapcsolatban az MTI-hez eljuttatott közleményben leszögezték: függetlenül attól, hogy mit mond az Európai Unió, zárttá kell tenni a táborokat.

„Amitől korábban tartottunk, az illegális határátlépők számának drasztikus növekedése, ami az elmúlt hetekben bekövetkezett, valóban kiélezett helyzetet, erőszakos cselekményeket eredményezett” – fogalmaznak a közleményben.

A képviselők szerint „tűrhetetlen és elfogadhatatlan, hogy az olyan emberek, akik törvénysértő módon lépték át a magyar határt, de ugyanakkor igényt tartanak a magyar emberek támogatására és együttérzésére, azok a befogadó állomás környékén, a mai napon tanúsított erőszakos cselekedeteikkel méltatlanná váltak a jóindulatunkra”. 

A kormánypárti politikusok úgy vélik: a tömeges népvándorlás megfékezésére az a megoldás, amit a baloldal javasol, hogy növeljük a menekülttáborok számát és kapacitását, semmi jóra nem vezet, folyamatos feszültség forrása és kiindulópontja lehet. 

„Debreceni képviselőként még inkább megerősödtünk azon meggyőződésünkben, hogy ezeket a táborokat  függetlenül attól, hogy mit mond az Európai Unió  zárttá kell tenni, vissza kell állítani a 2012 előtti idegenrendészeti őrizet jogi intézményét. Minél hamarabb megtesszük ezt a lépést, annál inkább megelőzzük a hasonló incidenseket” – zárul a debreceni kormánypárti képviselők közleménye.

Hétfő délután a migrációs tábor mintegy száz lakója a tábor melletti 471-es számú úton garázdálkodott. Botokkal ütötték és megdobálták a leálló személyautókat és autóbuszokat, és felgyújtották az út menti kukákat. A konfliktusban egy rendőr könnyebben megsérült, kővel dobták meg.

Az incidens miatt este ideiglenesen lezárták a befogadóállomást. A táborlakók bemehetnek a befogadóállomásra, de onnan csak alapos indokkal engednek ki bárkit is.

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gázszerelő
2015. június 30. 20:46
criticus [Hozzászóló kiszűrése] 2015. június 30. 20:40 @sjanos Addig is a Mazsihisznak juttatott pénzeket átcsoportosítani ide. Te NÁCZI XD:)
Gázszerelő
2015. június 30. 20:44
Gery Greyhound http://greyhound.blog.hu [Hozzászóló kiszűrése] 2015. június 30. 13:29 Te vagy az aki az ominózus gyurcsány videokat csinálta??????????????????????????? Mondjuk kétlem, mivel most az ő végbeléből ugatsz kifelé
Gázszerelő
2015. június 30. 20:44
Gery Greyhound http://greyhound.blog.hu [Hozzászóló kiszűrése] 2015. június 30. 13:29 Te vagy az aki az ominózus gyurcsány videokat csinálta Mondjuk kétlem, mivel most az ő végbeléből ugatsz kifelé
Gázszerelő
2015. június 30. 20:42
Mi szükség van a gojokra? Ők dolgoznak, vetnek és aratnak, míg mi ülünk, mint a nagyurak, és eszünk – foglalta össze sajátos társadalomszervezési elveit a rabbi. A vallási vezető nem először beszélt (talán túlzottan is) őszintén a hászid szekta világszemléletéről. Augusztusban nyilvánosan Isten átkát kérte a palesztinokra és vezetőikre. Igaz, ezt később kénytelen volt visszavonni, és megáldani “Izrael minden békeszerető szomszédját”. Hogy Jószéf rabbi melyik megnyilatkozása volt őszintébb, azt az olvasóra bízzuk https://ujvilagrend.wordpress.com/2010/12/23/oszinte-haszid-vallomas-%E2%80%9Ea-gojok-azert-vannak-hogy-a-zsidokat-szolgaljak%E2%80%9D/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!