Vizsgálja a felcsúti kisvasút ötletét az EU

2015. május 14. 11:13

A Figyelő szerint az EU is felfigyelt a felcsúti kisvasút tervére, így nem valószínű, hogy azt meg lehet majd valósítani uniós forrásokból.

2015. május 14. 11:13

A Figyelő információi szerint az Európai Unió figyelmét is felkeltette a Felcsútra tervezett kisvasút ötlete. A lap szerint valószínűleg mégsem lehet majd azt uniós forrásból megvalósítani. A Figyelőnek az EU-részéről megerősítették, hogy noha még alá sem írták a támogatási szerződést, de már vizsgálják a projektet. Az EU csalás elleni hivatala, az OLAF azonban nem nyilatkozott azzal kapcsolatban, hogy ők is vizsgálódnak-e.

Az atlatszo.hu cikke szerint a kisvasút-projekt akár napi több mint 7 ezer ember szállítására is alkalmas lenne. Összehasonlításképp: a budapesti Gyermekvasút legforgalmasabb hónapjaiban havi 45 ezer utast szállít, ami napi 1,5 ezer utast jelent – írja a Figyelő.

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
neumagone
2015. május 14. 16:36
Vazze, most akkor már a műjégre sem lesz uniós támogatás,ha már a koronára sem akarnak adni?
kuwiq
2015. május 14. 16:05
Simán lesz 7000 utas naponta. Ha ez lesz a hármas metró.
Viz Elek
2015. május 14. 15:09
Módosítani kellene a pályázati tervet és /fidesz-kdnp/szellemvasútat kellene ott építeni. Mondjuk olyan nagy szellemek ijesztgethetnék a nagyérdemüt -hogy csak párat emlitsek- mint lézer j, szijártó p, habony á, semjén zs, lőrinc b, a fidesz, szdsz, mszp, stb szellemei. Biztosan óriási lenne és halálra is ijedne a közönség.Nyugdíjasok látogatása itt is ingyenes kell hogy legyen!
liberálzöld.
2015. május 14. 12:59
Most mit kell itt izéléni? Hát szereti a vonatokat az az áldott jó ember. Már gyerek korában is mozdonyvezető akart lenni, de nem vették fel. Hát hadd legyen szegénynek egy ki vasutacskája. Nem tehet arról, hogy kényszerpályára került az élete. Csak gondoljátok el, mi lenne most velünk, ha annak idején felveszik dolgozni a vasúthoz!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!