Szijjártó: Eddig harminc magyart sikerült kimenekíteni Jemenből

2015. április 12. 18:01

Vasárnap nyolc magyar család huszonhat tagját sikerült kimenekíteni a háború sújtotta Jemenből a Nemzetközi Migrációs Szervezet repülőgépével vasárnap, így már csak hat magyar evakuálásáról kell gondoskodni – közölte Szijjártó Péter.

2015. április 12. 18:01

Nyolc magyar család huszonhat tagját sikerült kimenekíteni a háború sújtotta Jemenből a Nemzetközi Migrációs Szervezet repülőgépével vasárnap, így már csak hat magyar evakuálásáról kell gondoskodni – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter vasárnap délután Dunakeszin, sajtótájékoztatón.

A most kimentettek útban vannak a szudáni fővárosba, Kartúmba – mondta Szijjártó Péter. A harcok kirobbanásakor összesen 36 magyar tartózkodott a háború sújtotta övezetben, közülük 4-et húsvét előtt már kimenekítettek – tette hozzá. Az ottmaradtak közül vasárnap 26-an szállhattak fel a migrációs szervezet gépére.

A bonyolult jemeni helyzet, valamint az igen nehezen megszerezhető légtér- és reptérhasználati engedély miatt az érintettek evakuálására több forgatókönyvet is kidolgozott a minisztérium, ezek egyike a Terrorelhárítási Központtal (TEK) végrehajtandó saját akció volt, de végül más megoldás született – közölte a miniszter.
 

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Felcsuti Erik
2015. április 12. 21:42
Ez egy fasz ! Egy fideszes futszalfasz !
RAMBO
2015. április 12. 20:42
Hogy a bánatba' néz ki ez a boldogtalan?
je suis geci
2015. április 12. 19:16
Hisszük-e, hogy nem őt verte az egész iskola?
Laibach
2015. április 12. 18:49
Petit rákötötték a villamos hálózatra???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!