Minden nap biztosítaná az étkezést a rászoruló gyermekeknek az MSZP

2015. április 07. 15:04

Köteleznék a kormányt a szocialisták, hogy a jövő évi költségvetésben az év minden napján biztosítsa a rászoruló gyermekek számára az ingyenes étkezést. Varga László, aki a szocialisták Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke szerint a szegénységet nem betiltani, hanem megszüntetni kell.

2015. április 07. 15:04

Az MSZP arra kötelezné a kormányt, hogy a jövő évi költségvetésben az év minden napján biztosítsa a rászoruló gyermekek számára az ingyenes étkezést – közölte az ellenzéki párt országgyűlési képviselője kedden az MTI-vel. Varga László, aki a szocialisták Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke is, ezt azzal összefüggésben írta az MTI-hez eljutatott közleményében, hogy sajtóhírek szerint Kriza Ákos (Fidesz-KDNP) miskolci polgármester visszautasította a Gyermekétkeztetési Alapítvány ételosztásra szóló felajánlását.

A szocialista politikus mindezt megdöbbentőnek tartja. Szerinte Kriza Ákos embertelen fellépése elképesztő, olyan mintha fogalma sem lenne a városban uralkodó állapotokról. Varga László közölte, a szegénységet nem betiltani, hanem megszüntetni kell. Az MSZP azt várja, hogy a kormány oldja meg végre a rászoruló gyermekek egész éves étkeztetését, ezért nyújtottak be egy országgyűlési határozati javaslatot a 2016-os büdzséhez – tette hozzá.

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
katus
2015. április 07. 17:28
http://www.origo.hu/itthon/index.html Fosztogatásba fulladt az ételosztás Miskolcon
Berecskereki
2015. április 07. 17:25
A múltat elfeledni..... Rendszervedlés egymillió szegény Bokros csomag kétmillió szegény Gyurcsány csomag hárommillió szegény Bajnai csomag négymillió szegény Akik pedig mindezt elkövették és milliárdosokká avanzsáltak éhségmenetet szerveznek? Ne ám azok oldják meg az ország gondjait akik már egyszer elkúrták. Tanulhatnának a dakota bölcsességből: Ültess a halott lovad fölé almafát, s előbb-utóbb az is lóra terem.
alex.leopardi
2015. április 07. 16:56
,,kevesebb elkúrás,kevesebb éhező gyerek,,azt hiszem ez megérdemli a nap legszebb kommnentje cimet
Berecskereki
2015. április 07. 16:48
Kevesebb elkúrás, kevesebb éhező gyerek. „Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni, nyilvánvalóan végig hazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz.” Nem tévedett Gyurcsánynak amikor azt mondta: „Gyerekek, nem vagyunk tökéletesek! Egyáltalán nem. Nem is leszünk.”
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!