Prőhle Meliának: Új szakasz kezdődött a magyar-amerikai kapcsolatokban

2015. március 02. 16:07

Colleen Bellnek, az USA új nagykövetének megérkezését követően új szakasz kezdődött a magyar-amerikai kapcsolatokban – közölte Pröhle Gergely, az EMMI államtitkár Thomas O. Meliával, az amerikai Külügyminisztérium helyettes államtitkárával.

2015. március 02. 16:07

Magyarország nyitott minden további konzultációra, ami elősegíti a társadalmi felzárkózás ügyét hazánkban – hangsúlyozta Prőhle Gergely, az Emberi Erőforrások Minisztériuma nemzetközi és európai uniós ügyekért felelős helyettes államtitkára, miután hivatalában fogadta Thomas O. Meliát, az Amerikai Egyesült Államok (USA) Külügyminisztériumának helyettes államtitkárát, emberi jogi szakértőt. A találkozóról az EMMI adott ki közleményt.

A közlemény szerint a találkozón elhangzott, hogy Colleen Bellnek, az USA új nagykövetének megérkezését követően új szakasz kezdődött a kétoldalú kapcsolatokban, amelynek konkrét bizonyítéka a Balog Zoltán és a nagykövet által aláírt szociális biztonsági egyezmény.

Prőhle Gergely bemutatta a társadalmi felzárkózást és a családpolitikát érintő kormányzati kezdeményezéseket, és jelezte, hogy Magyarország nyitott minden további konzultációra, ami más országok, így az USA tapasztalatainak felhasználásával elősegíti a társadalmi felzárkózás ügyét hazánkban.

Prőhle emlékeztette tárgyalópartnerét arra, hogy Magyarország a 2011-es uniós elnöksége alatt az európai roma-stratégia kezdeményezője volt. A magyar kormány elkötelezettsége a roma integráció iránt azóta sem csökkent, továbbra is fontos, hogy mindig a helyi adottságok figyelembevételével keressük a legjobb megoldásokat a társadalmi integráció javítására.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
=nessuno=
2015. március 02. 22:08
Az amnéziás Deutsch már találkozott régi ismerősükkel? ;)) Nem a személyeken múlik a kapcsolat, ők Amerikát képviselik.
Mystes
2015. március 02. 18:44
én azt nem értem, hogy pl cigányügyben miért tartozunk mi beszámolni az amerikaiaknak? miért nem mennek az amerikaiak szlovákiába meg romániába ott érdeklődni a magyar kisebbségek basztatása tárgyában?
almafa
2015. március 02. 18:44
Az új szakasz az azt jelenti, hogy ugyanazokat a célokat most más emberekkel és más módszerekkel próbálják megvalósítani. Belátták, hogy az eddigi nem jött be, új verzió kell.
antioxi
2015. március 02. 18:35
Melia egy szdsz-tipusú majom (avagy zsidó) Rövidesen jön Mo-ra egy másik agressziv nőnemű amerikai zsidó: Victoria Nuland Mit akarhatnak itt? A kérdés költői-:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!