Kovács: A Financial Times híre hamis és félrevezető

2015. március 13. 12:05

Kovács Zoltán szóvivő felolvasta a kormány közleményét, miszerint a Financial Times csütörtöki híre hamis és félrevezető, mivel az Európai Unió nem blokkolja a paksi beruházást. A hvg.hu videójából az is kiderül, hogy újságírói kérdésekre nem volt lehetőség, arra hivatkozva, hogy minden további információ az ügyben minősített adat.

2015. március 13. 12:05

 Ahogy azt már korábban megírtuk, a kormány cáfolja a Financial Times értesülését a paksi bővítés blokkolásával kapcsolatban. 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
=nessuno=
2015. március 14. 22:49
Ti igazmondók. :D:D
GV0917
2015. március 14. 09:15
A HVG és az Index harci táncot lejtett-mondván: Vége a Paks-2-nek!Mert íme a Nyugat legnagyobb tekintélyű gazdasági Hírharangja a nevezett nyalonc,-és álhíreket fabrikáló Index és HVG sugalmazására leközölte sajátjaként, hogy az EU tkp. kerek perec kijelentette: Orbán! Orrod Pakstól fokhagymás!Előre elkészítették partizánjaik az Alagút előtt egykori virágóra helyén a Paksról szóló diadaljeleiket! Az index még tovább ment! "Giró Szász pucér fenékkel ment Paksra atommagot hasitaní és ott olyat égett, mint egy fűtőelem!" Nos Giró Szász igazat mondott!Miután maga az EU- Biztos kijelentette, hogy szó sincs a letiltástól, csak a fűtőanyag vásárlását kell szabályozni- vissza süllyedtek a "fekália tóba"Nem, nem szégyenükben, csak azért, hogy senki ne tudja mikor emelkednek fel a Sz@rból és találnak el egy egy mit sem sejtő áldozatot egy messzire kiokádott sz@rsugárral..
korona
2015. március 13. 20:13
(bemásoltírás)---------------------------------------------------------------- IZLAND NEM KÉR AZ EU-BÓL Izland mégsem csatlakozik az Európai Unióhoz 2015.03.13 05:04 Gunnar Bragi Sveinsson izlandi külügyminiszter tegnap értesítette az Európai Bizottságot arról, hogy Izland mégsem csatlakozik az Európai Unióhoz, és visszavonják a csatlakozási kérelmet. Sigmundur David Gunnlaugsson kormányfő szerint az EU-tagság többé nem képezi politikai vita tárgyát, arról egyértelmű és végleges döntés született. A Reykjavik Grapevine magazinban korábban közölt interjúból az is kiderül, mi vezetett ehhez a döntéshez: az Európai Unióban zajló átalakulások vezettek oda, hogy a kormány mégis visszavonja a tagsági kérelmet. Az izlandi kormány nem kíván része lenni egy olyan szövetségi rendszernek, ami nem szövetségi rendszerként működik, hanem a tagállamokat véglegesen felszámolni akarja és egy Európai Egyesült Államokat akar létrehozni. Izland 2009-ben nyújtott be kérelmet a csatlakozásra, idén azonban a miniszterelnök már bejelentette, hogy a közeljövőben azt visszavonják. Izland már tagja az Európai Gazdasági Térségnek, ami lehetővé teszi a személyek és termékek szabad mozgását az EU tagállamok közt. Izlandnak ez a felállás bőven elég, a tagállamok szuverenitását felszámoló Európai Unióból nem kérnek. Gudmundur Steingrimsson, a Fényes Jövő párt elnöke korábban kijelentette, hogy amennyiben ez a döntés nagy mértékű elégedetlenséget okozna, szó lehet egy népszavazás kiírásáról. Izland számára az EU-tagság nem úgy lett lekommunikálva, mint hazánk számára: nem a megélhetési viszonyok sokszoros javulását ígérték a politikusok, hanem az izlandi lakosság figyelme végigkísérte azt a vitát, ami az izlandi kormány és az EU közt folyamatban volt. Az emberek tisztában vannak vele, hogy a kvótarendszer miatt gyakorlatilag a hazai gazdaság egy részét azonnal le kellene bontani, emiatt se a politikusok, se a tömeg nem támogatja az EU-tagságot. Izlandot a halászati kvóta érintené legkeményebben, amiben az Európai Unió nem volt hajlandó engedményeket adni, így az EU-csatlakozás miatt gyakorlatilag az ország egyik húzó ágazatát kellene azonnal lebontaniuk, ami az életszínvonal garantált romlását hozná.
MOPO3OB
2015. március 13. 14:57
Még az is kérdéses, hogy egyáltalán FT kacsáról van-e szó. A portfolio.hu ugyanis nem linkelte a hivatkozott állítólagos FT forrását. http://bit.ly/1BBQcid
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!