PM: Orbán ne vezesse félre az embereket menekültügyben

2015. február 13. 17:54

Szabó Tímea felszólította Orbán Viktort, hogy ne vezesse félre az embereket a menedékkérőkkel kapcsolatban, hiszen a magyar jogszabályok értelmében most is lehetőség van fogva tartani a menedékkérőket. A PM szerint Magyarország sosem volt célpontja a menekülteknek.

2015. február 13. 17:54

A Párbeszéd Magyarországért (PM) arra szólította fel a miniszterelnököt, hogy ne vezesse félre az embereket a menedékkérők őrizetbe vételével kapcsolatban. Szabó Tímea, az ellenzéki párt társelnöke pénteken elmondta: szerinte Orbán Viktor reggeli interjújában nem mondott igazat, mert a magyar jogszabályok értelmében most is van lehetőség arra, hogy a hatóságok fogva tartsák a menedékkérőket.

Úgy fogalmazott: a kormányfő úgy csinál, mintha a jogszabályok szigorítása „a Fidesz levelező tagozatának nemzeti konzultációs eredményén múlna”, és nem a Magyarország által is aláírt nemzetközi egyezmények és a magyar törvények betartásán. Kitért arra is: Magyarország sosem volt célpontja sem a menekülteknek, sem a bevándorlóknak, az ide érkezők mindig tovább akartak állni nyugat-európai országokba. A PM-es politikus egyúttal a menekültügyre és határvédelemre kapott uniós források felhasználásának részleteire kíváncsi.

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában közölte: olyan – az európai menekültpolitikától egyébként eltérő – előírásokra kér felhatalmazást a magyaroktól, hogy az illegális határátlépőket a magyar hatóságok vehessék őrizetbe, tartsák fogva, és amint lehet, azonnal toloncolják ki őket.

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2015. február 14. 07:45
Andrea Merkel is egy orbánista, putyinista, neonáci, fasiszta, csurkista, mert ugyan azt állította, mint Orbán! Európa segíts!!! Goodfriend gyere vissza!!!
kjkj945
2015. február 14. 07:43
Timcsike a ''kitoloncolás'' a lényeg! Hagyd abba a pampogást!
kzs2
2015. február 14. 07:12
http://www.origo.hu/itthon/20150213-nemet-rendorok-csatlakoztak-a-szerb-biztonsagi-erokhoz-a-magyar-hatarnal.html mondom, hogy a németeknek fontos ez a kérdés. Merkel és orbán találkozón ez biztos szóba került. Azért lett hirtelen ilyen fontos hír ....
alex.leopardi
2015. február 14. 01:26
pereljétek be,ennyit tanult a Szigethuncut a belpesti ,,értelmiségtől,,
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!