Letartóztatták a Fidesz ifjúsági tagozatának elnökét

2015. február 11. 15:33

Az Index szúrta ki, hogy a Fidesz ifjúsági tagozatának elnöke érintett egy pénzhamisítási ügyben. Veress Áron hamis eurót akart váltani egy férfinél a Keleti pályaudvaron, a rendőrök ezt követően elfogták. A lakásán további közel 30 ezer eurónyi hamis pénzt találtak. A bíróság elrendelte az előzetes letartóztatását.

2015. február 11. 15:33

A Police.hu-n közzétett beszámoló szerint pénzhamisítás bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a rendőrség V. Áron Sebestyén ellen. A férfi „alaposan gyanúsítható azzal”, hogy február 4-én, 22:30 körül a Keleti pályaudvaron eurót akart forintra váltatni egy férfival, aki azonban észlelte, hogy a 100 eurós hamis, és jelentette azt a pályaudvaron szolgálatot teljesítő rendőröknek. 

V. Áron el akart menekülni, de a rendőrök elfogták, és ruházatának átvizsgálásakor további hamis bankjegyeket találtak nála. Ezt követően házkutatást tartottak a lakásán is, ahol 297 darab, feltehetően hamis 100 euróst, illetve 5 darab 20 euróst találtak és foglaltak le a rendőrök. A férfi elismerte a bűncselekményt, a kihallgatás során azt mondta, hogy tartozás fejében kapta a pénzt. A rendőrség pedig elrendelte V. Áron előzetes letartóztatását.

Az Index szerint V. Áron Sebestyén nem más, mint Veress Áron, a Fidesz ifjúsági tagozatának elnöke. A portál elérte a férfi ügyvédjét, Szenczi Gézát, aki megerősítette a letartóztatását. Elmondta továbbá, hogy Veress egy moldáviai férfitól kapta a pénzt. Hangsúlyozta: nem az derült ki, hogy Veress maga hamisított volna pénzt, hanem hogy hamis pénzt akart forgalomba hozni. Megjegyezte: Veress sajnálja, hogy „így csőbe tudták húzni”, és mindent megtesz, hogy a rendőrség elfogja azt, akitől kapta a hamis pénzt.

Veress ügyvédje leszögezte: az esetnek semmi köze ügyfele Fideszben ellátott feladataihoz.

Összesen 446 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Berecskereki
2015. február 12. 08:50
Életszerű, hogy ilyen megnyilatkozások miatt Veresst nem zárta ki a Fidesz? Életszerű, hogy ilyen megnyilatkozások után a Fidesz IT elnöke maradhatott? „Ránéztünk az ifjú fideszes politikus Facebook-oldalára is, ahol először egy 2014. októberi poszton akadt meg a szemünk. Ekkor játszott Romániában a magyar válogatott, ahová számos magyar szurkoló is elkísérte őket. Veress posztjában arra kérte a román hatóságokat, hogy zárják be őket, mert amerre csak járnak, szennyezik a környezetet és csökkentik az átlag IQ-t. "Minél tovább vannak Magyarországon kívül, annál jobb nekünk" Veress beleszállt a kormányba is, mikor novemberben felmerült a vasárnapi boltbezárás ötlete, így kommentálta: "Hogy rohadjon meg, akinek ez az eszébe jutott! Én szeretek bevásárolni késő este csúcsforgalom után és vasárnap, amikor nem kell dolgozni. Nekem ne mondja meg senki, hogy mit csináljak a vasárnapommal és hogy mi a társadalmilag hasznos fogyasztói szokás!" Áron S. Veress 211. március 28. Elegem van abból, hogy néhány ősz hajú, kiégett, frusztrált KDNP-s honatya akarja eldönteni helyettem, hogy mivel töltsem az időmet hétvégén” http://alfahir.hu/lecsukatta_volna_a_magyar_szurkolokat_a_penzhamisitasi_botranyba_keveredett_fideszes
balbako_
2015. február 12. 05:05
Ráklikkelkem a Fidelitasra: Elnök Agh Péter ügyvezető elnök:Böröcz László és 13 alelnök egyik sem a nevezett V. Áron Sebestyén. (Csak a rend kedvéért) Ettől még hamis pénzt forgalmazó gazember.
Fici7
2015. február 12. 02:18
Nem tudom eldönteni hogy ebben kinek a keze van, Gyurcsányé vagy Simicskáé?
Fici7
2015. február 12. 00:42
Veres 2014 dec. 12.-én Gulyás Gergellyel szerepelt mint a Fidesz Ifjúsági Tagozatának országos elnöke. Fotóval. http://cink.hu/az-elso-fidesz-hazugsag-aminek-nem-ertem-az-okat-1685237923
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!