Katonákat küldhetünk Kurdisztánba

2015. február 06. 11:57

A Magyar Nemzet értesülései szerint táborvédelemre specializálódott katonai egységet küldhet Magyarország a közel-keleti kurdok lakta régióba, amennyiben az Országgyűlés kétharmada elfogadja a javaslatot. Egyidejűleg hazánk kivonja kontingensét a Sínai-félszigetről, és az afganisztáni részvétel is változik.

2015. február 06. 11:57

A Magyar Nemzet úgy tudja, őrzési feladatokra kiképzett alakulatot küldene a Honvédelmi Minisztérium a Törökország, Irak és Irán határánál található kurd területre. Az úgynevezett Force Protection egység táborok katonai védelmét látná el, ahogyan eddig Irakban és Afganisztánban is teljesítettek ilyen küldetést magyar katonák. A tárca szerint a honvédség készen áll a feladatra, a javaslat elfogadásához az Országgyűlés kétharmadának támogatására van szükség. 

Közben döntés született arról, hogy Magyarország áprilisig kivonja negyven fős kontingensét a Sínai-félszigetről. Az Egyiptom és Izrael között szolgálatot teljesítő egység az MFO nemzetközi misszió részeseként 1995 óta járult hozzá a két ország közötti békeszerződés betartásának ellenőrzéséhez. 

A kormány decemberben arról is határozott, hogy a magyar haderő – az eddiginél kisebb létszámmal – részt vállal az „Eltökélt támogatás” kódnevű afganisztáni nemzetközi misszióban, amely elsősorban képzési és tanácsadási feladatokat vállal az országban.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Autofocus
2015. február 06. 21:43
Éljen a szabad Kurdisztán! Támogatom a döntést! Katonai erőkkel is támogassuk a pesmergákat!
kukagyerek
2015. február 06. 13:47
Ez még akkor is szomorú, ha tudjuk, hogy ezek zsoldosok. Zsozsóért keresik a bajt.
wartog
2015. február 06. 12:25
A magyar katonát hozzuk haza. Vitatható minden külföldi részvétel.
Fahrenheit 451
2015. február 06. 12:16
"Egyidejűleg hazánk kivonja kontingensét a Sínai-félszigetről, és az afganisztáni részvétel is változik." Most erre van szükség.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!