Jobbik: Elfogadhatatlan Paks 30 éves titkosítása

2015. február 27. 14:48

A Jobbik azt javasolja, a paksi atomerőmű-beruházás ügyében titkosítani szándékozott dokumentumokat tárják az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága elé. A radikális párt szerint elfogadhatatlan a paksi beruházás ilyen mértékű, ráadásul 30 évre történő „fideszes titkosítása”.

2015. február 27. 14:48

Kepli Lajos, a parlament fenntartható fejlődés bizottságának jobbikos tagja és Staudt Gábor, a törvényalkotási bizottság jobbikos tagja pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a nemzetbiztonsági bizottság szakmai-politikai felügyeletet tud gyakorolni, hogy csak a valóban indokolt dokumentumokat minősítsék titkosnak. Hangsúlyozták: a Jobbik szerint elfogadhatatlan a paksi beruházás ilyen mértékű, ráadásul 30 évre történő „fideszes titkosítása”. Jelezték: sem a törvényalkotási bizottságban nem támogatták, sem a parlamenti szavazás során nem fogják megszavazni az adófizető polgárok előtti ilyen mértékű indokolatlan titkolózást.

A két ellenzéki képviselő szerint Magyarország energiafüggőségének csökkentése miatt elengedhetetlen a paksi beruházás, a megvalósítás egyes részleteinek titkosítása pedig nemzetbiztonsági szempontból szükséges.

Kepli Lajos és Staudt Gábor közölték: a Fidesz túlzásokba esik, a beruházás részleteinek ilyen „nyakló nélküli” mennyiségű és ekkora időtávra szóló titkosítása már túlmutat azon a szükséges mértéken, amire például terrorveszély miatt indokoltan szükség lenne. Harminc évig nem lenne megismerhető közérdekű adatként a paksi erőmű bővítésével kapcsolatos üzleti és műszaki adatok egy része egy módosítás értelmében, amelyet éles vita után, pénteki ülésén fogadott el az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának kormánypárti többsége az atomerőmű-beruházással kapcsolatos egyes törvények módosításáról szóló előterjesztéshez.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
adam
2015. február 27. 21:43
Lesz olyan ballib műbalhé, amit nem fújtok majd tovább? Lesztek ti még "demokratikus ellenzék".
zazriveczazseni
2015. február 27. 17:37
http://www.origo.hu/itthon/20150219-habsburgok-es-szalasi-tisztelete-vona-gabor-akademiajan.html
Anonymtalan
2015. február 27. 15:40
"Jobbik: Elfogadhatatlan Paks 30 éves titkosítása" Üzenjetek Bélán keresztűl, hogy Putyin ideszóljon, hogy ne 30 évre legyen.
pimepime
2015. február 27. 15:07
"A Jobbik azt javasolja, a paksi atomerőmű-beruházás ügyében titkosítani szándékozott dokumentumokat tárják az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága elé." ------------ De hiszen ott vannak ellenzéki képviselők is!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!